Een sfeerimpressie van BommelWereld gezien vanaf de N18. Afbeelding: Van der Heijden architecten
Een sfeerimpressie van BommelWereld gezien vanaf de N18. Afbeelding: Van der Heijden architecten

Edwin Bomers bouwt aan BommelWereld

‘Groenlo? Dat kent toch iedereen! Dat mooie vestingstadje, gelegen in de bossen in het hart van de Achterhoek. Daar waar per jaar honderdduizenden toeristen komen. Daar waar je bourgondisch kunt genieten en waar de gastvrijheid niet gespeeld wordt maar écht is. Dat vestingstadje Groenlo... ...dat verdient een Heer van stand!’ ‘ Als u begrijpt wat ik bedoel!’

Door Kyra Broshuis

GROENLO - Groenlo krijgt een toeristische attractie van nationale allure. Ondernemer Edwin Bomers van Marveld, altijd bezig met nieuwe plannen, maakt bekend dat hij een attractiepark gaat realiseren in de sfeer van Olivier B. Bommel. Het nieuwe park, BommelWereld, wordt een 10.000 vierkante meter groot attractiepark met een indrukwekkend museaal deel, gebaseerd op de collectie van de Bommelzolder. Die collectie bestaat uit uiteraard de beroemde boeken en strips maar ook uit verschillende voorwerpen zoals posters, puzzels, schilderijen, kleding en serviesgoed.

Kwaliteit
Edwin Bomers is al heel lang bezig met de plannen, vertelt hij: “Zoiets kost tijd. Ik heb een goed contact met uitgeverij Rubinstein, de eigenaar van de rechten op het werk van Marten Toonder, en de Toonder Compagnie. We gaan zoals altijd voor kwaliteit en dat vergt veel voorbereiding. Het was al langer onze wens om onze verblijfsrecreatie te koppelen met aansprekende dagrecreatie. We hebben de ruimte ervoor op de plek waar nu nog de manege staat. We willen een bestemming blijven voor vakantie maar ook een publiekstrekker hebben met landelijke uitstraling. Zo kwamen we op Marten Toonder met Tom Poes. Toonder (1912-2005) staat voor kwaliteit; de taal van Toonder heeft de Nederlandse taal echt verrijkt. Daarom realiseren we ook een educatief gedeelte in BommelWereld. Het attractiegedeelte wordt volledig gethematiseerd. Er komt een bioscoop, een theater en verschillende attracties. Uiteraard allemaal op hoog niveau. We willen bijzonder en onderscheidend blijven. Ik denk dat het thema mooi bij de Achterhoek past met al haar kastelen. De Achterhoek zit echt te wachten op een dagrecreatie-attractie met landelijke uitstraling. Groenlo, in het hart van de Achterhoek, verdient een heer van stand!”

Goed voor de hele Achterhoek
Bomers zit nu in de planologie-fase en hoopt dat snel te kunnen doorlopen. “Vanaf het moment dat het bekend is, worden we overspoeld met positieve reacties. De realisatie van BommelWereld betekent extra bezoekers en dat is goed voor ons, voor Groenlo en voor de hele Achterhoek.” Naar verwachting levert het attractiepark voor 25 mensen een baan op. Bomers hoopt snel te kunnen starten met de bouw.

Wethouder Marieke Frank van de gemeente Oost Gelre is blij met de grote toeristische attractie voor de gemeente: “In december 2019 heeft Edwin Bomers zijn plannen gepresenteerd aan de gemeente Oost Gelre en we zijn erg enthousiast over de plannen. Wij vinden het een mooi en kansrijk initiatief en hebben principemedewerking toegezegd. Momenteel zijn we in gesprek over de verdere uitwerking van de plannen, er zal nog overleg moeten plaatsvinden met Rijkswaterstaat, Waterschap, provincie en de buurt in het kader van de benodigde vergunningen. Het is een mooie aanvulling op het toeristisch aanbod van Oost Gelre, eigenlijk van de gehele Achterhoek, want een dergelijk attractiepark is er niet in de Achterhoek.”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden