De overhandiging van het jubileumboek aan voorzitter Johnny Cuppers door Bennie Storkhorst (links) en aan trainer Laurens Knippenborg door Sjors Storkhorst (rechts). Foto: Theo Huijskes
De overhandiging van het jubileumboek aan voorzitter Johnny Cuppers door Bennie Storkhorst (links) en aan trainer Laurens Knippenborg door Sjors Storkhorst (rechts). Foto: Theo Huijskes

Geschiedenis van 75 jaar RKZVC in boekvorm

Eerste exemplaren voor Johnny Cuppers en Laurens Knippenborg

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - Tijdens het afgelopen zaterdagavond georganiseerde afscheid van RKZVC-hoofdtrainer Laurens Knippenborg vond er ook nog een bijzondere gebeurtenis plaats. In het kader van het 75-jarig bestaan van de Zieuwentse voetbalclub werd namelijk het boek ’75 jaar voetbalgeschiedenis 1945-2020’ gepresenteerd. Een lijvig, tweehonderd pagina’s tellend boekwerk, dat uit handen van initiatiefnemer en tevens samensteller Bennie Storkhorst en zijn zoon Sjors Storkhorst werd overhandigd aan voorzitter Johnny Cuppers en scheidend hoofdtrainer Laurens Knippenborg van de jubilerende Zieuwentse voetbalclub.

Dit gebeuren werd door alle aanwezigen alom gewaardeerd en bovenal ervaren als een lichtpuntje in het jubileumprogramma, dat vanwege de uitbraak van de coronapandemie geen uitvoering heeft gekregen. Zo was het de bedoeling om het boekwerk te presenteren tijdens een in de buurt van 28 juni (oprichtingsdatum van RKZVC) te organiseren jubileumweekend. In verband met de coronacrisis zijn nu alle jubileumactiviteiten uitgesteld naar 2021.

Samensteller Bennie Storkhorst deelde zaterdagavond desgevraagd mee dat hij in 2012 tijdens een bestuursvergadering van RKZVC had aangekondigd om een boek over de voetbalgeschiedenis van de Zieuwentse voetbalclub te gaan schrijven. “Het was de bedoeling om hiermee in 2015, wanneer ik met pensioen zou gaan, een begin te maken. In de praktijk is dat iets later geworden, dat wil zeggen dat een en ander pas echt vorm en inhoud kreeg toen begin 2018 de jubileumcommissie van start ging met het treffen van voorbereidingen voor het jubileumfeest in 2020”, aldus Storkhorst, die zegt in dezelfde periode te zijn begonnen met het verzamelen en scannen van al het benodigde materiaal.

“In totaal zijn er ongeveer 1600 bladzijden uit pakweg circa 25 plakboeken gescand. Dit alles heeft mij definitief aangezet om er een heus boek van te maken. Een mammoetklus, die dit jaar rond de oprichtingsdatum 28 juni werd geklaard. Erg trots ben ik op het eindresultaat!”

Het jubileumboek is voor alle leden van RKZVC en andere belangstellenden te koop en op verschillende adressen in Zieuwent waaronder de Spar aan de Dorpsstraat.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden