Oma Steentjes met kleindochter. Bibi Steentjes en haar vriendinnenclub overhandigen de cheque aan Antoniushove. Foto: Dinès Quist
Oma Steentjes met kleindochter. Bibi Steentjes en haar vriendinnenclub overhandigen de cheque aan Antoniushove. Foto: Dinès Quist (Dinès Quist)

Meiden lopen geld bij elkaar voor Antoniushove

LICHTENVOORDE - Negen meiden van de Sint Jorisschool liepen een alternatieve avondvierdaagse en haalden daarmee geld op voor Careaz Antoniushove. Een mooi bedrag liepen ze bij elkaar, dat ze afgelopen donderdag 9 juli overhandigden aan de bewoners van afdeling de Stegge. De bewoners werden ook nog eens getrakteerd op een ingestudeerd dansje.

Door Dinès Quist

De negen vriendinnen vonden het maar saai zonder avondvierdaagse dit jaar, daarom besloten ze zelf te gaan lopen. Ze liepen vier dagen achter elkaar tien kilometer. Hun vaders en moeders fungeerden als navigator en zorgden voor de nodige pauzesnack. “Het is elk jaar zo gezellig om met de klas de avondvierdaagse te lopen, we vonden het superjammer dat het dit jaar niet door kon gaan.” Om iets ludieks te doen met de toch wat kale vierdaagse besloten de meiden er een sponsorloop van te maken. Ze gingen familie langs en belden bij de buurt aan, voor de nodige sponsoren. En die vonden ze, want de dametjes liepen maar liefst ruim 400 euro bij elkaar.

Leuke spellen voor de Stegge
Over een bestemming van het sponsorgeld hoefden ze niet lang na te denken. Bibi is één van de negen vriendinnetjes en vertelt, “Omdat we het zo zielig vonden dat de bejaarden in het verzorgingstehuis steeds geen bezoek mocht ontvangen in de coronatijd, wilden we het geld dat we ophaalden geven aan Antoniushove.” Niet geheel toevallig werd het geld toebedeeld aan afdeling de Stegge, van Careaz Antoniushove. De oma van Bibi woont op deze afdeling. Met het geld zijn leuke spellen gekocht voor de bewoners, waarmee ze hun geheugen kunnen trainen en eventueel met hun kleinkinderen kunnen spelen.

Na de officiële overhandiging van de cheque hebben de vriendinnen nog wat in petto om de middag op te leuken. Eén van hun vaders tovert een beat uit een box en de meiden trakteren de bewoners op een paar swingende dansjes. De bewoners genieten zichtbaar van de hippe moves. Op hun beurt worden de meiden, na gedane arbeid, getrakteerd op een ijsje.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden