SSH mocht zijn driehonderdste lid verwelkomen. Een trainingsbroek en een snoeppakket voor Nora Busch. Foto: Stijn Elferink
SSH mocht zijn driehonderdste lid verwelkomen. Een trainingsbroek en een snoeppakket voor Nora Busch. Foto: Stijn Elferink

Nieuws van Stichting Survival Harreveld

HARREVELD - Twee survival kampioenen in één gezin is een zeldzaam voorkomen. Toch wisten Ingmar Groot Kormelink en zijn dochter Eva uit Zieuwent dit voor elkaar te boksen. Het survivalrun seizoen 2019-2020 werd vanwege het coronavirus flink ingekort, de laatste wedstrijd werd in maart gelopen. Ondanks deze logische beslissing en het daarmee korte seizoen heeft de survivalrunbond toch een klassement op kunnen maken.

Eva Groot Kormelink liep dit jaar voor het laatst in het jeugdklassement 15-17 jarigen met als doel zowel het klassement als het Nederlands kampioenschap te winnen. Met acht gelopen wedstrijden waarvan zeven overwinningen was het klassement duidelijk in haar voordeel beslecht. Erg jammer was het feit dat het NK voor de jeugd op 22 maart niet door kon gaan. Ondanks deze domper kon zij met een goed gevoel terugkijken op een mooi seizoen, met als bonus het winnen van 'Sporttalent van het jaar' binnen onze gemeente. “Volgend jaar ga ik in de senioren klasse lopen. Het doel is om te kijken of ik mee kan komen met de dames op de KSR (korte survivalrun-afstand)”.

Eva heeft het survivaltalent niet van een vreemde, vader Ingmar is zelf ook al jaren een fanatiek survivalatleet. Op de MSR (middellange survivalrun) wist hij dit jaar het klassement op zijn naam te schrijven bij de masters 50+. Met acht gelopen wedstrijden op deze afstand wist hij voldoende punten te verzamelen om plaats te nemen op de bovenste trede van het podium.

Naast het eren van de kampioenen tijdens de laatste training voor de zomerstop heeft ook SSH zelf niet stil gezeten het afgelopen jaar. Na goede gesprekken met de grondeigenaren heeft het bestuur SSH trainingsgroepen het trainingsbos in zijn volledigheid aan kunnen kopen. Deze stap geeft SSH zekerheid en garantie om ook in de toekomst trainingsfaciliteiten aan te kunnen bieden aan zijn leden. Het komende jaar zullen er nieuwe hindernissen gebouwd worden in stellages van balken om de bomen in het bos te ontlasten. Tevens zijn alleen al het afgelopen jaar honderd bomen bij geplant.

Naast deze mooie ontwikkelingen heeft de vereniging tijdens de laatste jeugdtraining afgelopen zondag het driehonderdste lid mogen verwelkomen. Nieuw jeugdlid Norah Busch heeft een attentie in de vorm van een trainingsbroek en een snoeppakket overhandigd gekregen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden