Afbeelding

Trekker

Algemeen

Trekker

Boertjes van buiten en van binnen de gemeente hebben de vakantieborrel van de gemeenteraad van Oost Gelre verstoord. In plaats van in te spreken tijdens een raadsvergadering of een brief (mail) te sturen, zoals burgers nog weleens doen, trok een aantal agrariërs met hun mobiele - meestal groene of rode - penisverlenging op grote wielen naar Welgelegen in Groenlo.

Het bleef natuurlijk allemaal best wel 'vriendelijk', zo zijn wij hier, en ook zij die uit de gemeente Berkelland kwamen gedroegen zich vrij Achterhoeks (waarom zijn die eigenlijk niet naar Borculo gegaan?).
In dit geval ging het eens niet om stikstof maar vooral om een zonnepark in Zwolle. Niet de hoofdstad van Overijssel, maar het echte Zwolle.

De sympathie voor de boeren neemt door dit soort dingen natuurlijk wel af. Althans binnen de bubbel waar ik mee optrek.
Ook al door die actie van FDF-voorman Thijs W. uit Mariënvelde, die met zijn brede maatschappelijke voorziening helemaal naar Den Haag was gegaan om daar bij het CBL te protesteren. Hij werd daarna tegen etenstijd gearresteerd omdat hij niet wilde luisteren naar oom motoragent die de toegangsweg naar het snelvoedselrestaurant voor de blokkeerders op zijn beurt geblokkeerd had met zijn motor. Zo werd het geen happy meal. Ik neem aan dat Thijs zich van tevoren wel geïnformeerd dat de Mac het beste met de boeren voorheeft. Zo zijn die Amerikaanse multinationals.
Het schijnt dat andere boeren daarop naar het politiebureau aldaar wilden trekken om W.'s vrijlating te eisen, maar Achterhoekse agenten hebben met succes een beroep gedaan op het gezonde verstand van de boeren. Blijkbaar was daar nog wel wat van aanwezig.

Wat een pity dat radicale clubjes met Engelse namen de aandacht afleiden van normale mensen met normale wensen en terechte zorgen. Dat zulke clubjes zelfs averechts werken voor de publieke opinie. Hetzelfde geldt aan de linkerkant voor BLM. Ze trekken belangstelling, maar wel de verkeerde en de verkeerde kant op.
Misschien had het al geholpen als FDF gewoon BBM en BLM gewoon ZLDET had geheten. Maar daarmee trek je natuurlijk niet zoveel internationale belangstelling.

Frank Sand

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant