Afbeelding

Wijkvereniging ’t Hooiland gaat voor leefbaarheid

Algemeen

Verhuizing van De Regenboog naar Het Hof leidt tot verwarring, teleurstelling en miskenning

De vergadering van de gemeenteraad van Oost-Gelre op 7 juli, verslaglegging in de Elna van 15 juli, raadsstukken, een ingezonden brief van het CDA in de ELNA, brieven van school aan ouders, enz. In al die stukken wordt de naam van Wijkvereniging ’t Hooiland genoemd. Uit reacties van wijkbewoners konden wij afleiden dat er nogal wat verwarring en teleurstelling is. Daarom willen wij, als bestuur van Wijkvereniging ’t Hooiland, hier helderheid geven vanuit ons perspectief.

Op 21 april 2020 zijn wij benaderd door het bestuur van de Paraat-scholen om met elkaar te spreken over mogelijkheden tot samenwerking. Dat gesprek heeft plaats gevonden op 13 mei 2020 met een afvaardiging van het bestuur van de wijkvereniging. In dat gesprek werd ons meegedeeld dat de basisschool uit de wijk verdwijnt en werd ons gevraagd wat wij kunnen doen om de betrokkenheid tussen school en wijk te bevorderen. Een positief gesprek met ideeën over groen, natuur, biologie, muziek, sponsorloop, buitenspeelgoed, enzovoort. Mogelijkheden te over om elkaar te versterken.

Half juni kregen wij een vraag van wijkbewoners om hun verzoek aan de Gemeenteraad van Oost Gelre voor een veilige oversteek van de Richterslaan te ondersteunen. Omdat veiligheid voor de kinderen (en voor alle andere bewoners ) van ‘t Hooiland past bij de doelen van de wijkvereniging hebben wij dit verzoek ondersteund. Als Wijkvereniging is ons niet gevraagd wat wij vinden van het verplaatsen van de school naar een locatie buiten de wijk. In het geval ons dat wel gevraagd zou zijn, zouden wij aan onze leden en met name aan leden met kinderen tot en met de basisschoolleeftijd hebben gevraagd wat zij ervan vinden. Hun mening als belanghebbenden lijkt ons waardevol. Daarnaast denken wij als bestuur, dat de aanwezigheid van een basisschool de aantrekkelijkheid van een wijk aanmerkelijk bevordert en daarmee ook de leefbaarheid. En dat is absoluut een van de pijlers onder onze wijkvereniging.


Namens het Bestuur van Wijkvereniging ‘t Hooiland

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant