Verkoper Leroy Eenink (links) en Freek Jansen tijdens de overdracht. Foto: eigen foto
Verkoper Leroy Eenink (links) en Freek Jansen tijdens de overdracht. Foto: eigen foto

Heidesmid helpt Den Diek het kort te houden

Algemeen

LICHTENVOORDE/HALLE - Op maandag 20 juli heeft de Heidesmid Halle, specialist in groenonderhoud aan voorzitter Freek Jansen van sociaal cultureel centrum Den Diek een gloednieuwe Viking MB 246 benzinemaaier cadeau gedaan. Den Diek onderhoudt namelijk sinds kort zelf de grasvelden om het gebouw. Den Diek, dat onder andere dagbesteding de Dorpskamer faciliteert, onderhoudt het groen met vrijwilligers. Daarvoor zat men te springen om een benzinemaaier.

Bert Wisselink, directeur van familie bedrijf Heidesmid met vestigingen in Halle en Duiven, hoorde van deze nood. "Ik draag veel burgerinitiatieven een warm hart toe. Als bestuurslid van belangenvereniging Halle Heide, met het Heide huus, weet ik hoe zwaar het soms voor dit soort initiatieven is om alles rond te krijgen. Ook zien we met ons bedrijf de Heidesmid, hoe belangrijk dit soort centra zijn. Zij voorzien vooral voor kwetsbare mensen in een duidelijke behoefte. Maar ook als onderdak voor allerlei verenigingen is een centrum als Den Diek belangrijk. Ons bedrijf is Achterhoeks, Nederland breed. Wij kijken niet alleen in de gemeente Bronkhorst. In dit geval hoorde ik van het probleem van Den Diek. Met een paar korte gesprekken met de voorzitter, hebben we het snel kunnen regelen."

Freek Jansen is enorm blij met dit cadeau: "Het is mooi te horen hoe betrokken Bert en zijn medewerkers in de regio zijn. Met hart en ziel gaan zij voor hun product, maar ook voor initiatieven zoals het onze. Zo'n machine is een ontzettend groot gebaar en zeker niet alledaags. Onze vrijwilligers zijn hartstikke blij en kunnen niet wachten om te gaan maaien. Zo houden we ook de groenstroken rondom Den Diek mooi kort en dat geeft een verzorgde aanblik."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant