Tamara Diks (rechts):
Tamara Diks (rechts): "Fijn dat ik met de Suikertante-caravan hier in het centrum terecht kan." Foto: Annekée Cuppers

Een lange zwoele Zwarte Cross-loze zomer

Algemeen

LICHTENVOORDE - Geen stoet toeterende auto's met kleurrijke sleurhutten op de N18. Geen hordes Zwarte Crossers op de terrassen op de Markt. Geen colonnes fietsende vrijwilligers in working class-shirtjes richting de Schans. Op de drukste dag van de zomerperiode blijft het dit jaar stil in en rond de Keistad.

Door Annekée Cuppers

Overal in Oost Gelre ontstaan spontane Zwarte Cross-feestjes bij mensen in de tuin en op de gelegenheidscampings. In het centrum van Lichtenvoorde blijft het echter rustig. Enkele winkeliers hebben hun best gedaan toch nog iets van de festivalsfeer te creëren. Zo staat er op de Varkensmarkt een wegwijzer geïnspireerd op de bordjes met ludieke teksten waar de Zwarte Cross bekend om staat en waar vorig jaar zelfs nog een ware rel om ontstond.

Een voorbijganger staat stil om alle teksten even aandachtig te bekijken. Even verderop staat de knalroze caravan van Suikertante Tamara Diks. De eigenaresse van Circus Bongo is blij met haar plekje in de winkelstraat. "Al maanden hebben we niks verdiend omdat het circus niet door kan gaan. Nu sta ik op koopzondagen, met evenementen en op speciale dagen in het centrum om suikerspinnen te verkopen."

Benno Voorhuis is bezig met het ophangen van posters voor de kofferbaksale op zondag 2 augustus. "De aanmeldingen lopen storm. We hadden het aankondigende bericht nog maar net op de social media-kanalen staan of we hadden al twintig aanmeldingen!" Op de vraag hoeveel plekken er precies beschikbaar zijn, moet hij het antwoord schuldig blijven maar 'ons centrum is groot zat'.

De voorzitter van het Ondernemersfonds is blij dat er qua evenementen weer wat mogelijkheden komen. Ook het openluchttheater bij de Timp-drive vindt hij een goed idee. Tamara heeft zich hier inmiddels ook al voor aangemeld. "Een perfecte gelegenheid om onze artiesten in te zetten", zo laat ze weten, "Die hebben al lang genoeg stilgezeten en ook al is het dan in een andere setting dan ze gewend zijn, ze willen graag weer optreden voor publiek."

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant