Computercursussen voor beginners in bibliotheek
Bij de bibliotheek kunnen diverse computercursussen worden gevolgd. Foto: PR
Bij de bibliotheek kunnen diverse computercursussen worden gevolgd. Foto: PR

Computercursussen voor beginners in bibliotheek

REGIO - Altijd al eens meer over de computer willen weten, maar weet u niet waar u moet beginnen? In september start het nieuwe seizoen met computercursussen voor beginners. Er worden zowel cursussen voor echte beginners als voor iets gevorderden aangeboden. Inschrijven is nu al mogelijk én gratis voor leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Klik & Tik
Internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Iedereen kan vanuit de luie stoel winkelen of beeldbellen met familie en vrienden. Of met de computer vanuit huis biebboeken reserveren, of zelfs digitale boeken lenen. Maar ook bankzaken en belastingen moeten steeds vaker door iedereen zelf geregeld worden. Dat is niet voor iedereen even makkelijk. De Bibliotheek verzorgt daarom al enige tijd de cursus Klik & Tik. Tijdens deze lessen krijgt de deelnemer persoonlijke hulp. De cursusleider past zich aan aan het tempo van de deelnemer en legt met name de nadruk op het ‘waarom’ van alle stappen die genomen worden, zodat de uitleg duidelijk en laagdrempelig is. De cursusgroep bestaat uit een klein aantal mensen, die hetzelfde niveau hebben. Tijdens deze lessen wordt onder andere geleerd hoe internet werkt, maar ook leert men omgaan met het apparaat. Het programma bestaat uit lessen die bij de basis beginnen en in een rustig tempo worden doorlopen. Het is mogelijk om thuis te oefenen met behulp van een werkboek en online cursusmateriaal. Klik & Tik bestaat uit module van 6 lessen. Ook bestaat de mogelijkheid om een vervolgcursus voor de computer, van opnieuw 6 lessen, te volgen. Natuurlijk worden de corona-maatregelen tijdens de lessen in acht genomen.

Tablet- en smartphonecursussen
In Winterswijk bestaat ook de mogelijkheid om instructie te krijgen over tablets en smartphones. Deze basiscursus is bedoeld voor mensen die nog niet zo lang een tablet of smartphone hebben of er nog weinig mee doen. Eén op één leert men de basisvaardigheden. De basiscursus duurt zes weken met iedere week een bijeenkomst van een uur. Graag bij aanmelding aangeven voor welk apparaat de scholing wordt gezocht. Deze cursus is gratis voor leden van Bibliotheek Oost-Achterhoek.

Opgave
Aanmelden is mogelijk door telefonisch contact op te nemen met het Servicebureau van de Bibliotheek Oost-Achterhoek (088-0062929). Natuurlijk kan iedereen zich ook aanmelden in de plaatselijke bibliotheek. Leden van de Bibliotheek Oost-Achterhoek kunnen gratis deelnemen. Niet-leden kunnen deelnemen door lid te worden van de bieb (53 euro per jaar bij automatische incasso) of door het betalen van het cursusgeld (60 euro).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden