Directeur Dicky ter Beek samen met 'Opa Harrie' omringd door de kinderen van de Antoniusschool tijdens de aftrap van het groene schoolplein-project. Foto: Antoniusschool Vragender
Directeur Dicky ter Beek samen met 'Opa Harrie' omringd door de kinderen van de Antoniusschool tijdens de aftrap van het groene schoolplein-project. Foto: Antoniusschool Vragender

’t Geet d’ran!

VRAGENDER - De aftrap van het nieuw te realiseren groene schoolplein van de Antoniusschool in Vragender is een feit. Op de laatste schooldag voor de zomervakantie zetten directeur Dicky ter Beek en leerlingen van de Antoniusschool samen met ‘opa Harrie’ Krabben, voorzitter van Stichting Marke Vragender Veen (SMVV), de schop in de grond als start van een natuurlijk en natuurrijk schoolplein.

Al sinds lange tijd krijgen de kinderen van de Antoniusschool in Vragender regelmatig buiten les in natuurgebied Het Vragenderveen. In 2006, tijdens het 50-jarig jubileum van SMVV, is er een bijzondere samenwerking tussen beide partijen ontstaan met als doel: het natuuronderwijs op de Antoniusschool een impuls geven door het organiseren van natuurlessen en excursies naar dit unieke natuurgebied. Op die wijze worden leerlingen niet alleen bekend gemaakt met het gebied maar gaan ze hopelijk ook de waarde ervan inzien en zich in de toekomst verantwoordelijk voelen voor het behoud ervan.

Interesse voor en kennis van de natuur is niet vanzelfsprekend
“Om die interesse voor de natuur te wekken moet je jong beginnen. Het Vragenderveen is zo’n mooi en uniek gebied en in de natuur ervaren kinderen veel minder prikkels”, aldus Harrie Krabben. Het vergroenen van het schoolplein is daarom een grote wens van zowel de school als SMVV. Om dit te realiseren is Carla Vrieze, juffrouw van groep 1-2, initiatiefneemster van dit project en zelf groot natuurliefhebber, samen met een werkgroep van ouders en andere geïnteresseerden gestart met het creëren van een breed draagvlak voor dit plan. Zaterdag 18 juli zijn de eerste vrijwilligers begonnen met het opschonen van het schoolplein.

De komende maanden wordt het plein gefaseerd opgebroken en weer aangelegd en zal ontwerper Falko Spijkers samen met enkele tuincoördinatoren het plan van aanpak verder uitwerken. In samenwerking met leerlingen, leerkrachten, sponsoren en vrijwilligers als tuinvaders en -moeders, opa’s en oma’s, hopen de partijen dat de kinderen over twee jaar kunnen ontdekken, leren en spelen in en op het nieuwe, groene schoolplein. “We gaan er samen wat moois van maken!” sluit Dicky ter Beek de aftrap af.


Op www.oostgelre.nl/klimaat-klaor staan al enkele filmpjes over Achterhoekers die ‘klimaat klaor’ zijn. Meer weten over het plan van da Antoniusschool? Blijf op de hoogte via de facebookpagina.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!