De kampioensfoto van HMC '17 MO19 voorjaar 2019. Foto:archief Achterhoek Nieuws
De kampioensfoto van HMC '17 MO19 voorjaar 2019. Foto:archief Achterhoek Nieuws

HMC '17 zoekt meiden en dames voor voetbalteams

HARREVELD/MARIËNVELDE - Uniek mag het zeker genoemd worden in de gemeente Oost Gelre. Een damesvoetbalteam dat op de zaterdag aan de competitie zal deelnemen. Bij de fusieclub HMC ´17 uit Harreveld en Mariënvelde zal dit in het nieuwe seizoen werkelijkheid zijn.

Al enkele jaren spelen veel meisjes binnen de jeugdafdeling, waaruit eerst een meisjesteam onder 17 jaar werd geformeerd. Sinds vorig seizoen is hier ook nog eens een meisjesteam onder 15 jaar bij gekomen. Daarnaast spelen er meisjes samen met de jongens in de andere jeugdteams die HMC ´17 rijk is. Afgelopen seizoen is hiernaast ook nog eens gestart met een recreatief damesteam, dat mee doet in de vrijdagavondcompetitie met het 7 tegen 7 voetbal. Een prachtige ontwikkeling, waar nog steeds rek in zit.

Dames- en meisjesvoetbal leeft enorm, zeker bij HMC ´17. De tweede stap richting seniorendamesvoetbal wordt gemaakt door het meisjes onder 19 jaar team. Zij gaan komend seizoen de uitdaging aan door mee te doen in een damescompetitie. En dan niet zoals gebruikelijk op de zondag maar voor de damescompetitie op de zaterdag. Het is een bewuste keuze van de meisjes/dames, en ze hebben er ontzettend veel zin in. De laatste weken voor de vakantie bleef het enthousiasme op de training groot, want er wordt reikhalzend uitgekeken naar deze sportieve uitdaging.

Het team is al bezig geweest met werven van meisjes en dames die het team willen komen versterken en met succes. Echter, ze willen ook jou uitnodigen een keer te komen kijken op de training of, als je dat wilt, mee te trainen met dit gezellige stel voetballende dames. De toppers trainen op de maandag (Mariënvelde) en woensdag (Harreveld), waarbij de eerste training start op maandag 17 augustus om 19.00 uur. Natuurlijk zijn we als HMC ´17 ook op zoek naar meisjes en dames die het onder MO 15 team of het 7 tegen 7 damesteam willen komen versterken. Schroom niet als je zin hebt en sluit bij ons aan, want voetballen voor meisjes en dames is echt gezellig binnen HMC ´17. Meer informatie? Mail naar info@hmc17.nl of kijk op de site.


www.hmc17.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden