De Moeraseik aan de Boschlaan. Foto: Groen Goed
De Moeraseik aan de Boschlaan. Foto: Groen Goed

Groen Goed plant gedenkboom voor Kees van den Hoek

LICHTENVOORDE - Dit voorjaar is er door de Agrarische Natuur Vereniging Groen Goed een boom (Moeraseik) geplant ter nagedachtenis aan Kees van den Hoek. Kees was jarenlang actief als bestuurslid van Groen Goed op een voor hem zo typerende wijze. Een tikkeltje eigenzinnig maar altijd met oog en aandacht voor zaken waar een ander niet meteen aan dacht. Dit maakte hem dan ook tot een markante persoonlijkheid, bekend bij velen in Lichtenvoorde en omgeving.

Op het moment van zijn overlijden was Kees (77 jaar oud) nog in functie als algemeen bestuurslid van Groen Goed. Wel zou hij op de later dit jaar te houden ledenvergadering aftredend en niet herkiesbaar zijn. Eind jaren zestig werd Kees als docent biologie aangesteld op de toenmalige Lagere Landbouw School in Lichtenvoorde. Zo raakte hij in de Achterhoek verzeild en is er eigenlijk nooit meer weg gegaan. Wel was Kees door de jaren heen regelmatig op reis naar verre oorden maar telkens kwam hij terug op zijn ankerpunt in wat nu de gemeente Oost Gelre is.

Kees had een grote kennis van de natuur en kon hier ook boeiend over vertellen. En als hij iets niet wist of snapte zocht hij net zo lang tot hij wist hoe het in elkaar stak. Tot in de kleinste details. Dan kon hij zich dagenlang terugtrekken en was hij onbereikbaar en/of onvindbaar. Zo waren de mensen uit zijn directe kennissenkring niet meteen ongerust toen het eind januari weer eens stil bleef rondom Kees. Enkele dagen later werd hij gevonden in zijn woning waar hij in alle rust was ingeslapen.

De stilte rond Kees is nu voorgoed. Op een stuk grond aan de Boschlaan dat eigendom is van Groen Goed en hemelsbreed slechts enkele honderden meters verwijderd ligt van de woning waar Kees eind januari is overleden, staat nu een Moeraseik. Middels deze boom, die hopelijk uitgroeit tot een prachtig exemplaar in dit open veld, wil Groen Goed Kees blijvend gedenken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden