Mariëlle Bijeen coacht bij burn-out, preventie en herstel.
Mariëlle Bijeen coacht bij burn-out, preventie en herstel.

Mariëlle Bijeen coacht bij burn-out, preventie en herstel.

‘Het helpt je om de natuur te zien, te ervaren en binnen te halen’

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Kan je slecht slapen en kan je slecht ontspannen? Heb je last van concentratie en geheugenproblemen? Ben je prikkelbaar of cynisch? Dan kan het zijn dat je te maken hebt met de eerste kenmerken van een burn-out. Mariëlle Jongerius van Mariëlle Bijeen is Vitaliteitscoach en Outdoor Lifecoach en werkt voornamelijk aan de preventie van en het herstel bij burn-out. Mariëlle: ”Als ervaringsdeskundige kan ik mij inleven in wat een ander doormaakt. Bij mij is het ‘what you see, is what you get’ en mogen alle maskers wegvallen. Niemand is perfect. We zijn allemaal mensen en er hoeft niks verstopt te worden. Ik ga samen met de persoon opzoek naar datgene waar hij zich prettig bij voelt. Mijn kracht is dat ik daarbij oordeelloos ben. Wat iemand deelt is goed. Ik probeer er zo min mogelijk iets van te vinden, maar wil hem wel iets positiefs meegeven.”

Natuur
“Ik werk het liefst buiten in de natuur, ben echt een natuurmens en houd van de ongerepte stukken. Daar kom ik ook zelf tot rust. De natuur heeft een helende kracht en wandelen in de natuur is goed voor je. Wetenschappelijk is bewezen dat bij wandelen de twee hersenhelften geactiveerd worden waardoor je beter tot inzichten komt. We zijn van oorsprong allemaal natuurmensen. Al zijn we dat soms misschien vergeten. Daarom neem ik de mensen graag mee naar buiten. Onderweg doen zich dan allerlei situaties voor zoals bijvoorbeeld het nemen van een kruising, het inlopen van een doodlopende weg of een bloemetje dat we tegenkomen. Deze zaken worden betrokken in het gesprek. Het helpt je om de natuur te zien, te ervaren en binnen te halen. Het helpt je op je pad. De natuur oordeelt niet,” vertelt Mariëlle, “Mijn aanpak hangt af van waar iemand zich bevindt in het proces, maar elk burn-out traject kent drie fases: 1) erkennen, voelen, herkennen, 2) waardoor en hoe is de burn-out ontstaan, 3) preventie, balans en keuzes maken.“

Actueel
“De naam Marielle Bijeen heb ik gekozen, omdat hij veel omvat. Er zitten veel woordspelingen in. Zoals bijvoorbeeld het woord ‘bij’ dat goed bij mij past, omdat ik ook imker ben. Het bijeen- en samenkomen zit erin, maar ook ‘bij een’ van alleen. Bij dat laatste denk ik aan de tegenstelling tussen ‘alleen zijn’ en ‘samen zijn’,” legt Mariëlle uit. “Burn-out is actueel en ligt voor veel mensen op de loer. Er wordt een mentale golf voorspeld door corona, want er is veel gebeurd. Er is structuur weggevallen, sommige mensen moesten harder werker, anderen minder hard. Alles is anders dan normaal en dat doet iets met je. Hierop wil ik graag inspelen. Mensen mogen mij bij vragen altijd bellen.”

06-24563656
info@mariellebijeen.nl
www.mariellebijeen.nl

Dit artikel wordt u aangeboden door Marielle Bijeen. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden