Markant organiseert eerste Lichtenvoordse bierfestival
De speciaalbieren worden geschonken vanuit een sfeervolle bierbar. Foto: PR
De speciaalbieren worden geschonken vanuit een sfeervolle bierbar. Foto: PR

Markant organiseert eerste Lichtenvoordse bierfestival

LICHTENVOORDE - Speciaalbier-liefhebbers kunnen alvast de agenda erbij pakken want op zondag 20 september organiseert Drank-en Spijslokaal Markant het eerste Lichtenvoordse bierfestival. Van 14.00 tot 19.00 uur kunnen gasten op het terras of in de zaak terecht voor een proeverij van zo'n 20 smakelijke bieren van vier verschillende brouwerijen.

Er zijn bieren te proeven van de Texelse Bierbrouwerij, de Grolsch, Duvel en Het Anker. "We schenken de bieren vanuit een speciale bierbar en serveren deze in proefglazen zodat je deze middag rustig meerdere bieren kunt uitproberen. Immers, het gaat om het genieten en niet om het gieten. Er zullen ook enkele vertegenwoordigers van de brouwerijen aanwezig zijn die meer kunnen vertellen over de verschillende bieren en eventueel soorten kunnen aanbevelen.", vertelt eigenaar Wim Nieuwenhuis. Ook zijn er diverse hapjes en gerechten in de trant van het bier verkrijgbaar.

Volgens bedrijfsleidster Manon-Ilse Bijl kan dit bierfestival de aftrap zijn van een nieuwe traditie in Lichtenvoorde. "Markant staat toch wel bekend als een speciaalbierencafé en dat willen we graag uitdragen. Voor nu hebben we er voor gekozen om in een beperkte setting speciaalbieren te presenteren van de brouwerijen die we al in huis hebben, maar mogelijk dat we bij een tweede editie met lokale brouwerijen uit kunnen breiden. En wie weet ligt er in de toekomst een groots bierfestival met alle Lichtenvoordse horeca in het verschiet."

Reserveren is verplicht
In verband met een juiste tafelschikking is het noodzakelijk te reserveren. Dit kan telefonisch op 0544-375 218, per mail aan reserveringen@markantlichtenvoorde.com of, mits er nog plaats is, ter plekke aan de deur. Markant werkt met vaste zitplaatsen en conform de regels van het RIVM.

Ook tijdens de kermisdagen is er vertier op het marktplein. U kunt er alle dagen genieten van een heerlijke lunch, borrel of diner. Op zondag verzorgt het Duo Menno & Maud vanaf 14:00 uur de muzikale omlijsting. Voor de verdere muzikale programmering houdt onze facebookpagina in de gaten.

Het team van Drank-en Spijslokaal Markant wenst u fijne terrasdagen toe en zien u graag ook zondag 20 september!


Facebook: Drank- en Spijslokaal Markant

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden