Foto: Frits van Lochem
Foto: Frits van Lochem

Kussen achter de kerk

Algemeen

Deel uw persoonlijke herinnering aan de Johanneskerk

LICHTENVOORDE - Weet u het nog? Die eerste kus achter de Johanneskerk op kermismaandag? Of hebt u warme herinneringen aan die bijzondere trouwdienst van uw broer en schoonzus? Doet er in uw familie een leuke anekdote de ronde waarin de Johanneskerk een rol speelt? In en rondom die markante kerk aan de Rentenierstraat zullen zich in zijn rijke historie heel wat mooie, grappige, ontroerende en opmerkelijke verhalen hebben afgespeeld. Stichting Vrienden van de Johanneskerk is op zoek naar die verhalen en roept lezers op deze met hen te delen.

Verras de organisatie met uw verhalen, foto's, tekeningen, anekdotes of misschien zelfs gedichten via herinneringenjohanneskerk@outlook.com of per post aan Stichting Vrienden van de Johanneskerk, Rentenierstraat 9, 7131 DK te Lichtenvoorde. In verband met het afgelasten van de Open Monumentendag wil de stichting door middel van deze herinneringen de belangstelling voor het oudste gebouw van Lichtenvoorde levend houden en het publiek meer betrekken bij zijn geschiedenis. Uw inzendingen worden gebruikt om in de komende weken herinneringen van bewoners aan de Johanneskerk in beeld te brengen via deze krant. De organisatie hoopt dat veel (oud) Lichtenvoordenaren bij willen dragen aan dit project en dankt iedereen bij voorbaat voor zijn of haar bijdrage.

Open dag
Rijksmonument De Johanneskerk uit Lichtenvoorde stamt uit 1648 en is zondag 15 september tevens onderdeel van de Dahlia Kunstroute. Van 14.00 tot 17.00 uur is de kerk open voor bezichtiging. In verband met de coronamaatregelen is de ingang aan de Rentenierstraat en de uitgang aan het Hof.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant