Foto:

Grap

Ik heb weinig met die ongefundeerde onzin over de gevaren van 5G of het streven naar wereldheerschappij door Bill Gates. Ik ga gewoon gebruik maken van 5G als het beschikbaar is en ik gebruik Windows op de pc.
Ik hoor dus niet bij die complotwappies, maar ook mijn vertrouwen in het systeem wordt er niet groter op.

Hoe zit het bijvoorbeeld met die tweede golf? Het lijkt wel alsof die er moet en zal komen. Liggen de protocols al klaar of zo? Zo van: de politiek heeft nu wel goeie oplossingen, dan moet het probleem er ook wel komen, anders hebben al die ambtenaren voor niets al dat werk verricht.

En dan is er natuurlijk die broedlachte van Ferd Grapperhaus. Ik dacht dat die uit mijn systeem was, maar dat is niet zo, ik heb nog een tweede golfje hierover. Hoe kan iemand in zo'n positie zoiets doen? Heeft hij nog nooit van telelenzen gehoord?

Waarom liet Ferdje (hij zei laatst Frankje tegen mij) het zover komen: geen afstand en geen mondkapjes. Er zijn twee mogelijkheden. Of hij neemt het coronagevaar niet zo serieus, maar waarom ventileert hij in het openbaar dan wat anders? Is dat om het politieke beleid te verdedigen?
De tweede mogelijkheid: hij neemt het coronagevaar wel serieus, maar dan heeft hij dus mensen direct en indirect in gevaar gebracht.

Hoe dan ook: ik vind oud-minister wel iets voor hem, en hij moet ook justitieel worden aangepakt. Hij is de Minister van Justitie. Justitie, van die Vrouwe Justitia. Die vrouw met die blinddoek, die staat voor rechtspraak zonder aanzien des persoons.
Hij heeft gauw wel wat boetetjes overgemaakt naar een goed doel, en hij wil onderzoeken of coronaboetes voor ons, het klootjesvolk, geen strafblad meer hoeven op te leveren. Hoe ongeloofwaardiger wil je het nog hebben: als de regels op mijzelf toegepast me een strafblad kunnen opleveren, dan pas ik de regels aan.

Ook lekker voor al die boa's, die het toch al moeilijk hebben met lastige mensen die ze als grapagenten zien. Of voor alle uitgaansclubs, die nog verder naar de kloten worden geholpen.

Het Ministerie van Justitie is toch al een polonaise (altijd leuk tijdens een bruiloft) van brokkenpiloten. Die Teevendeal toen, met die bonnetjes(!). Die waren zoek, toen weer niet ... Het ging om 2 miljoen, of toch om 5 miljoen ...
Als ik als zzp'er wat schrijfmateriaal voor 15 euri koop bij Boekhandel Wiegerink of Meneer Kees (contractueel beide grote kernen weer eens vermeld), dan moet ik de factuur 7 jaar bewaren.

Nederland lijkt soms steeds meer een bananenkoninkrijk te worden, met de bananen verpakt in colbertjes en stropdassen. Gelukkig draag ik bijna altijd T-shirts of sweaters. Ik hoor bij ons, niet bij hen.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden