Twee activiteiten van KNNV

OOST-ACHTERHOEK - Natuurvereniging KNNV-afdeling Oost-Achterhoek gaat op zondag 20 september met leden en belangstellenden op paddenstoelen-excursie, en op zaterdag 26 september is er een natuurwerkdag.

De paddestoelenexcursie is een zoektocht tijdens een wandeling op het mooie landgoed Gossink in Henxel, nabij Winterswijk. Dit is een landgoed met veel variatie. Vorig jaar werden hier de panterparasolzwam, het eekhoorntjesbrood en de gezoneerde stekelzwam aangetroffen. Dit toch nog na een lange periode van droogte. Een paar buitjes doen wonderen voor paddenstoelen. Wie een loep en/of paddenstoelenboekje heeft, kan dit meenemen om onderweg zaken 'uit te vogelen'. Wie mee wil dient zich minimaal twee dagen van tevoren aan te melden bij de excursieleider Ed Grotenhuis, tel. 0543-520714 of via edgrotenhuis@planet.nl. Het vertrek is om 13.30 uur vanaf het VVV-kantoor, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Terugkomst is rond 17.00 uur.

Op zaterdag 26 september is weer de eerste natuurwerkdag in het nieuwe seizoen. Bijna traditiegetrouw begint men op het terreintje bij de spoorwegovergang over de Pastoor Schepersstraat in Lievelde. De start is daar om 09.30 uur. De werkzaamheden bestaan vooral uit het wegharken van het gemaaide gras. Ook wordt opslag van bomen/struiken verwijderd. Mede dankzij de inspanningen van de Natuurwerkgroep gedurende zeker 25 jaar, bloeien hier ieder jaar weer orchideeën en andere aardige soorten. Wie mee wil helpen dient zich minimaal 2 dagen van tevoren aan te melden bij de coördinator Hermien Toebes. Dit in verband met de coronamaatregelen maar ook vanwege de soep wordt verzorgd. Men wordt verzoch zelf voor een lunchpakket te zorgen. Aanmelden bij voorkeur via de mail: h.toebes@solcon.nl of eventueel via tel. 06-307 09 561. Om 09.00 uur is het vertrek bij het VVV-kantoor, Mevr. Kuipers-Rietbergplein 1 in Winterswijk. Rond 15.00 uur eindigt de 'alternatieve buitensportdag' zodat iedereen rond 15.30 uur. weer thuis kan zijn.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden