Dik verdiende overwinning RKZVC

Algemeen

ZIEUWENT - Vanaf het begin controleerde RKZVC het spel. Door veel te bewegen en de bal snel rond te laten gaan, vond RKZVC steeds de ruimtes op het veld. Daarnaast werd Purmersteijn bij balverlies veelal direct onder druk gezet en veroverde RKZVC de bal steeds snel terug.

Na een sterke start viel in de 13de minuut onverwacht (gezien het Zieuwentse veldoverwicht) de 0-1 voor Purmersteijn na een corner. Midden voor goal kon Gianni Refos de bal van dichtbij binnen koppen. RKZVC bleef heersen maar een schot van Sjors Storkhorst ging net voorlangs en een vlammend schot van Sven Jurjus ging over. In de 24ste minuut beloonde Joey Belterman het goede spel van RKZVC. Snoeihard schoot hij van 25 meter afstand de 1-1 tegen de touwen. Enkele minuten later redde de Purmerendse keeper na een mooie combinatie met moeite een schot van Sjors Storkhorst. Het laatste kwartier voor rust werd het spel opener en zochten beide ploegen de aanval. Tussen de 30ste en 40ste minuut waren er drie pogingen van Purmersteijn waarbij keeper Tim Penterman twee keer prima reddend optrad. De laatste vijf minuten waren er nog drie Zieuwentse schoten waarbij de Purmerendse keeper vooral op de laatste een goede redding had.

Na rust bleef RKZVC nog ruim een half uur lang de wedstrijd volledig domineren en wachtte (misschien iets te) geduldig op kansen. Tegenover dat geduld stond ook dat ze helemaal niks weggaven. Het eerste gevaar was een van richting veranderd schot in de 55ste minuut van Joey Belterman dat de keeper kon pakken. In dezelfde minuut was het echter alsnog raak. Een bal van achteren werd door Jens Schutten doorgekopt waarna Joey Belterman met een beheerst lobje over de uitgelopen keeper de 2-1 voorsprong aantekende. De eerste bal die de ingewisselde Mitchell Jansen kreeg (65ste minuut), schoot hij vanuit een schuine hoek naast. In de 79ste minuut zette Björn Doppen perfect voor tot voorbij de tweede paal waar Jouke Knippenborg de bal prima controleerde maar vervolgens hard over goal schoot. RKZVC verzuimde in die 35 minuten na rust om de derde goal te maken waardoor Purmersteijn kon blijven geloven in de gelijkmaker. Ze gingen opportunistischer spelen en pompten de bal veelvuldig naar voren en voor de goal. De situaties leken soms dreigend maar uiteindelijk hoefde Tim Penterman geen enkele redding te verrichten op een doelpoging die binnen de palen zou komen. RKZVC voetbalde zich 80 minuten lang uit situaties waarin ze onder druk stonden, maar de verdediging hanteerde in de laatste tien minuten het motto 'weg is weg'. In de 90ste minuut had Remco van Leeuwen, na een zeer verre ingooi van Mitchell Jansen, pech dat zijn inzet op de lat belandde waarna Jouke Knippenborg de rebound voorlangs schoot. RKZVC 1 – Purmersteijn 1: 2 – 1 (1 – 1)

De eerste drie punten in deze competitie zijn binnen na een goede wedstrijd van Zieuwentse kant. Als er al wat valt op te merken, is het dat de score wel hoger had mogen zijn. Gezien het vertoonde spel kan RKZVC met vertrouwen de volgende wedstrijden tegemoet zien. Zondag 20 september speelt RKZVC om 14.00 thuis tegen HBS (Den Haag).