De vertegenwoordigers van de corsogroepen zijn klaar voor de start. Voorzitter Herman ter Haar van het Bloemencorso Lichtenvoorde (midden voor), eigenaar Pascal Bennink van Jumbo Bennink en bedrijfsleider Jerry Wopereis wensen alle deelnemers veel succes. Foto: PR
De vertegenwoordigers van de corsogroepen zijn klaar voor de start. Voorzitter Herman ter Haar van het Bloemencorso Lichtenvoorde (midden voor), eigenaar Pascal Bennink van Jumbo Bennink en bedrijfsleider Jerry Wopereis wensen alle deelnemers veel succes. Foto: PR

Jumbo Bennink doneert 15.000 euro aan corsogroepen

Algemeen

De klant bepaalt de verdeling van het bedrag onder de groepen

LICHTENVOORDE - Het zijn zware tijden, ook voor de Lichtenvoordse corsobouwers. Geen corso, evenementenwerk en dergelijke betekent immers ook geen inkomsten. Jumbo Bennink wil de getroffen corsogroepen een hart onder de riem steken en komt met een spectaculaire actie om de groepen te ondersteunen. Pascal Bennink vertelt: “Wij hebben contact gezocht met het bestuur van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde met ons voorstel om het corso te ondersteunen. Helaas kwam de coronapandemie en kunnen de kermis en het corso niet doorgaan. Toch willen we graag een financiële bijdrage leveren; wij hebben goede contacten met de verschillende corsogroepen en wij bieden jaarlijks extra service in het corsoweekend. Wij zijn nauw betrokken bij het corso.”

Spek je corsokas
Vanaf woensdag 23 september ontvangt de klant acht weken lang bij elke tien euro aan boodschappen een voucher met een donatiepunt. Vervolgens kan de klant de voucher scannen bij één van de speciale corsozuilen achter de kassa’s. De klant kiest dan zelf aan welke corsogroep zijn of haar donatiepunten ten goede komen, legt Pascal Bennink uit. Op een digitaal scorebord is precies te zien hoe de stand van zaken voor de corsogroepen is. Elk punt is evenveel waard. “Elke corsogroep die meedoet aan deze actie ontvangt een startbedrag van 200 euro. Dat maakt het voor alle groepen interessant om mee te doen. De groepen zullen vervolgens alles op alles moeten zetten om te zorgen dat de consument voor hen kiest. Zo wordt de hele groep gemobiliseerd en is er toch nog iets om voor te strijden dit jaar!”

Afgelopen woensdagavond zijn vertegenwoordigers van de corsogroepen bijeen gekomen in de kantine van Jumbo Bennink waar de actie onthuld is. “Alle aanwezigen reageerden zeer enthousiast op deze actie en het mooie is dat wij deze actie zolang mogelijk stil hebben kunnen houden. Zo hebben we alle corsogroepen kunnen verrassen”, vertelt Jerry Wopereis. Jumbo Bennink kijkt uit naar deze leuke corsoactie: “Dit is een hele interactieve en verrassende manier om de corsogroepen te ondersteunen. Wij wensen ze allemaal heel veel succes!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant