Zorgen om woningbouw Vragender

VRAGENDER - Zowel OLW, VVD als CDA maken zich zorgen over de woningbouw in Vragender. Raadslid Plaggenburg van het CDA zegt dat woningbouw op de inbreidingslocaties zoals de kerk en de locatie Fox op korte termijn niet aan de orde is. “Na een jaar van voorbereiding zou er in elke kern ruimte komen voor woningbouw en dat is ook in elke kern gerealiseerd behalve in Vragender. Het is dan ook heel begrijpelijk dat de jongeren uit Vragender zich zorgen maken en een brandbrief hebben gestuurd.”

Door Kyra Broshuis

Jongeren willen bouwen in eigen dorp
In de brief van de jongeren staat dat er een grote woningbehoefte is in Vragender. Volgens de briefschrijvers hebben de jongeren geen behoefte aan appartementen. De jongeren willen bouwen in eigen dorp, op appartementen zitten ze niet te wachten. Het CDA wil weten hoe het staat met de grondaankoop in Vragender en wanneer de kavels in de verkoop komen. “En er is veel meer vraag naar kavels dan er aanbod is, dat geldt voor alle kleine kernen. Hoe gaat het college dat oplossen?”, vraagt Plaggenburg

Eerst inbreiding
De strategie voor Vragender is zo dat er eerst een onderzoek naar vrijkomende inbreidingslocaties bij de Winterswijkseweg, het pand Fox moet komen. Er ligt een deadline vanuit de gemeente om voor 1 oktober alsnog met woonplannen te komen. Het plan voor de herbestemming van de kerk loopt. Het onderzoek naar woondroebels is van de baan omdat de particuliere initiatiefnemer zich heeft teruggetrokken. De woonlocaties aan de rand van Vragender komen nu in beeld. Twee locaties liggen aan weerszijden van de nieuwbouwlocatie Kapelweg en kunnen op die manier een duidelijke dorpsafronding betekenen. De derde locatie ligt aan de Heelweg (voormalig voetbalveld). Wethouder Porskamp: “We zijn in gesprek met de betrokkenen, dat loopt constructief maar we kunnen er verder geen uitspraak over doen. In Vragender zijn we afhankelijk van particuliere initiatieven en dan valt er wel eens een plan af. Mocht blijken dat er inderdaad veel meer vraag is, dan gaan we daarmee aan de slag. Bouwen naar behoefte is leidend, het gaat niet om vaststaande aantallen.”

De wethouder hoopt in het najaar nieuwe mogelijkheden bekend te kunnen maken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden