Nicole Rouwmaat bij haar favoriete natuurgebied in Oost Gelre: het Vragender Veen. Foto: Kyra Broshuis
Nicole Rouwmaat bij haar favoriete natuurgebied in Oost Gelre: het Vragender Veen. Foto: Kyra Broshuis

Nicole Rouwmaat: ‘Wandelen door het Vragenderveen is een prachtig avontuur!'

OOST GELRE - De Achterhoek en zeker de gemeente Oost Gelre leent zich uitstekend voor mooie wandelingen en fietstochten. De afgelopen jaren zijn er verschillende routes gepresenteerd door de VVV en Achterhoek Toerisme en er komen nog steeds nieuwe routes bij. Elke week wandelt of fietst een inwoner van onze gemeente zijn of haar favoriete route en geeft het stokje vervolgens door. Achterhoek Nieuws ontmoet de wandelaar, of fietser, ergens onderweg en luistert naar zijn of haar belevenissen.

Deze week zijn we op pad met Nicole Rouwmaat die met haar altijd vrolijke en fleurige verschijning niet misstaat op de bloemenroute ‘naar Vragender’. De organisatoren van het Bloemencorso maken jaarlijks een nieuwe dahlia fiets- en wandelroute. Zeven van deze routes zijn gebundeld in het boekje ‘Bloemenroutes Oost Gelre’. Nicole is sociaal werker voor de gemeente Winterswijk met als aandachtsgebied jeugd, jongeren en preventie. Daarnaast is ze betrokken bij Winterswijk Drempelvrij dat streeft naar optimale deelname aan het maatschappelijk verkeer voor iedereen én zit ze in het kernteam van het preventieplatform jeugd. In haar vrije tijd is ze actief bij Goed Geaard, een platform dat opkomt voor geaardheid in de Achterhoek. Goed Geaard staat voor normalisatie van diversiteit op het gebied van seksuele oriëntatie en genderidentiteit. Nicole is ook betrokken bij Ravott’n in Groenlo.

Goede herinneringen
Nicole heeft goede herinneringen aan het Vragenderveen: “Ik heb al eens die begeleide wandeltocht gelopen, wat een avontuur is dat zeg!! Ik liep hem toen ik 12 was en 25 jaar later nog een keer. Ik vond het die tweede keer nog net zo’n groot avontuur en ik kan het iedereen aanraden. Of je nu 12 jaar bent of een groot kind zoals ik haha!” Oost Gelre is een echte evenementengemeente en kent veel ambassadeurs. “Ik ben altijd megatrots dat er zoveel toffe dingen zijn en gebeuren. Van de Slag om Grolle tot het Over De Top Festival maar ook de kleine kernen zijn parels met hun eigen festiviteiten, bijzonder mooie plekjes en leuke lokale dingen. Achterhoekers zijn gewoon bourgondische ondernemers en ik hol d’r van!

Binnen handbereik
Onze gemeente is prachtig, we hebben tijdens de route zoveel moois gezien. Door drukte, te veel moeten en haast vergeten we soms goed te kijken naar wat er binnen handbereik is. Ik had vandaag het gevoel dat ik op vakantie was, wat wil je nog meer? Dat wil ik ouders ook graag meegeven; of je nou kinderen hebt in de basisschoolleeftijd of pubers; ga met ze naar buiten! Online avonturen beleven ze genoeg. Buiten zijn is fijn, geeft energie en een fris hoofd. En het levert gegarandeerd leuke en goeie verhalen; zonder blubber en schoon en makkelijk uit het veen komen is onmogelijk…”

Zelf ook één van de zeven Bloemenroutes fietsen of wandelen? De routes zijn verkrijgbaar bij de VVV’s van Groenlo en Lichtenvoorde.

Volgende week wandelt Edwin Kok de Droebelroute.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden