Expositie Tanya Kraan in hal van SKB

Expositie Tanya Kraan in hal van SKB

Expositie van werk van Tanya Kraan in het Streekziekenhuis. Foto: PR
Expositie van werk van Tanya Kraan in het Streekziekenhuis. Foto: PR

WINTERSWIJK - In het Streekziekenhuis Koningin Beatrix (SKB) is op diverse plaatsen kunst te bewonderen. Juist in een omgeving als het ziekenhuis heeft kunst een toegevoegde waarde. Het kan voor patiënten en bezoekers enige afleiding bieden. Elke twee maanden zijn er nieuwe exposities te zien in de centrale hal, in de gangen van de poliklinieken en in diverse vitrines. Het werk van Tanya Kraan is tot eind oktober 2020 in de centrale hal te zien.

Tanya (Winterswijk, 1965) woont en werkt in Lichtenvoorde waar ze haar eigen atelier aan huis heeft. Haar werk kenmerkt zich door niet-alledaagse vormen en vrolijke kleuren, zowel in 2D (het platte vlak) als in 3D (ruimtelijk). De afgelopen jaren werkte ze voornamelijk op grote houten panelen: meestal ronde en organische vormen. Soms werd het kader aangepast aan het schilderij en in een enkel geval werden stukken hout over elkaar heen verwerkt zodat het een ruimtelijk werk werd. Daarnaast bewerkt ze ook hout, gips en celbeton en pimpt ze kleine meubelen en vazen tot heuse kunstwerkjes.

Tanya geniet van het experimenteren met allerlei materialen van waaruit nieuw werk ontstaat. Met een serie abstracte werken, die ook te bewonderen is in het ziekenhuis, laat ze weer een hele andere kant zien van haar passie voor kunst. Een groot deel van de werken is ook te koop. Wanneer men geïnspireerd wordt door deze werken en meer informatie wil, is men van harte welkom in atelier No-blabla aan de Nijverheidsstraat 12 in Lichtenvoorde.


tel. 06-13862687

info@no-blabla.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden