De Veteranendag wordt in Oost Gelre op aangepaste wijze gevierd. Foto: PR
De Veteranendag wordt in Oost Gelre op aangepaste wijze gevierd. Foto: PR
video

Alternatieve invulling Veteranendag Oost Gelre op 19 september

OOST GELRE - Op zaterdag 19 september is de lokale Veteranendag Oost Gelre. Helaas is het dit jaar niet mogelijk om elkaar tijdens die gelegenheid persoonlijk te ontmoeten. De organisatoren hebben moeten kiezen voor een andere invulling. Ook burgemeester Annette Bronsvoort vindt dat erg jammer: “Ik kijk jaarlijks uit naar onze eigen Veteranendag. Ik geniet altijd van de bijzondere verhalen en de persoonlijke gesprekken. Maar helaas kunnen we dat dit jaar niet op die manier doen en hebben we moeten zoeken naar een andere invulling.”

Online video
Het Veteranencomité Oost Gelre heeft samen met de gemeente gezocht naar een alternatief voor de lokale Veteranendag. Burgemeester Bronsvoort: “We vinden het heel belangrijk om jaarlijks als overheid en samenleving erkenning en waardering aan onze veteranen te blijven geven. Daarom was een jaar overslaan voor ons ook absoluut geen optie. Ik denk dat we een heel mooi alternatief hebben gevonden in de vorm een online video. Met een sobere ceremonie, met kranslegging. Maar waarin we ook het woord richten tot onze veteranen. Op deze manier willen we, Veteranencomité én de gemeente, in contact blijven met onze groep veteranen. En hopelijk kunnen we elkaar volgend jaar weer persoonlijk ontmoeten. We’ll meet again!”

De online video is op zaterdag 19 september vanaf 10.00 uur hier te bekijken en via www.oostgelre.nl en via facebook.com/GemeenteOostGelre.Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden