Onherkenbaar RKZVC lijdt verdiende nederlaag

Algemeen

ZIEUWENT - RKZVC is afgelopen zondag met de neus op de feiten gedrukt. Het eerste Zieuwentse team kreeg thuis met 1-5 klop van HBS 1.p nederlaag viel niks af te dingen: vergeleken met vorige week was RKZVC onherkenbaar.

Vorige week speelde RKZVC met flair, veel beweging en snelle combinaties. Vandaag leek het wel of de spelers lood in de schoenen hadden met ook nog eens veelvuldig onnauwkeurige combinaties. Afgezien van een Zieuwentse vrije trap ruim naast goal en een lastige terugkopbal door HBS (Den Haag) zelf, had de Haagse goalie het eerste halfuur niks te duchten van Zieuwentse aanvallen. Het eerste gevaar van de Kraaien, de bijnaam van HBS, kwam na een slechte trap van keeper Tim Penterman, die vervolgens alsnog redde op het schot. Bijna kwam RKZVC in de 33ste minuut op voorsprong na een solo van Sjors Storkhorst maar de Haagse keeper redde met de voet. Tien minuten voor rust had Tim Penterman twee achtereenvolgende reddingen. In de slotminuut voor rust kwam RKZVC goed weg bij een felle scrimmage voor goal.
Na rust begon RKZVC goed met eerst een schot van Danieck Nijland (naast) en een goede voorzet van Danieck die door een Haagse verdediger bijna in eigen goal werd gegleden maar ternauwernood door de keeper werd verwerkt tot corner. Beslissend voor de wedstrijd was waarschijnlijk de tweede gele kaart en dus veldverwijzing van Remco van Leeuwen. Het liep al niet zo lekker en dan moet je ook nog verder spelen zonder de controleur voor de verdediging.
Niettemin had RKZVC een minuut later op voorsprong moeten komen. Sjors Storkhorst kon vanaf eigen helft vrij doorlopen en legde breed op Joey Belterman maar die stuitte op de keeper. Daarna was het in vier minuten gebeurd. In de 57ste minuut maakte Jim Roberti met een prima schot de 0-1 waarna Dustin van den Berg drie minuten later simpel de 0-2 binnen kon tikken. Met tien man probeerde RKZVC nog wel druk te zetten maar Mart Schutten had de pech dat hij na een voorzet ongelukkig tegen de bal aanliep: 0-3. Toch bleef RKZVC nog geloven in een kans en volgde de 1-3. Een lage voorzet van Joey Belterman leek voor de Haagse verdedigers maar de ingevallen Harm Bokkers kwam goed voor ‘zijn’ man en knalde droog in de verre hoek vanaf de zestienmeter.
Het leek nog te kunnen maar twee minuten later was het echt voorbij. Een mooi schot van Tjeerd Westdijk zorgde via de binnenkant van de verre paal voor de 1-4. Daarna was het open huis voor de Zieuwentse goal. Tim Penterman redde een keer goed, een goede kopkans ging ruim naast, een te korte terugkopbal werd door Tim Penterman gered en HBS schoot nog een keer keihard op de onderkant van de lat. In de slotminuut zorgde Brian Bröcker voor de 1-5 eindstand.
Op zondag 27 september speelt RKZVC om 14.00 uit bij TAC ‘90 (Den Haag).