Erix handbalt opnieuw voor behoud landelijke Hoofdklasse

LICHTENVOORDE - Het is al meer dan zes maanden geleden dat handballers van Erix H1 hun laatste wedstrijd speelden. Net voor de corona-lockdown was een uitwedstrijd op 7 maart bij Artemis in Doetinchem de laatste keer dat het team in een competitiewedstrijd in actie kwam. Op dat moment stond Erix allesbehalve florissant op de één na laatste plek van de ranglijst. Toch dacht Erix het tij nog te kunnen keren want met drie thuiswedstrijden in het vooruitzicht had men alles nog in eigen hand. Of degradatie alsnog voorkomen had kunnen worden is echter niet meer van belang, want de Handbalbond besloot dat er géén kampioen en degradant werd aangewezen. Daarmee was Erix verzekerd van nog een jaar in de Landelijke Hoofdklasse.

Vijf oefenwedstrijden speelden de Lichtenvoordse handballers als voorbereiding op dat nieuwe seizoen, waarvan drie keer tegen ploegen uit de 2de divisie, één klasse hoger dan Erix. In die oefenwedstrijden maakten Kane Kleine Goldewijk en Koen Konniger, twee junioren van pas 14 jaar, hun debuut in het eerste herenteam. Deze jonge spelers werden samen met twee andere junioren, Jibbe Konniger en Jori Lankveld, vervroegd naar de senioren overgeheveld om sneller de aansluiting met Erix H1 te maken.
Door de krappe selectie zal coach John Heinen komend seizoen waarschijnlijk wel vaker van deze junioren gebruik moeten maken en daarom werden nu alvast twee van hen voor de leeuwen geworpen om aan het niveau te wennen. Het niveauverschil is dermate groot dat ze tijd nodig hebben om zich aan te passen: met name aan aan de snelheid en hardheid in de Hoofdklasse. Overigens is het talent van de jongens dermate groot dat deze aanpassing snel zal kunnen verlopen.

Aanvalspatronen
De oefenwedstrijden van Erix H1 hadden een wisselend verloop zowel qua spel als qua uitslagen. Hoewel de meeste wedstrijden werden verloren en het spel soms te wensen overliet, liet het team ook zien dat er goed gehandbald kan worden met mooie aanvalspatronen. Dat schept hoop voor komend seizoen waarin Erix het ongetwijfeld weer moeilijk zal krijgen en handhaving in de Hoofdklasse het belangrijkste doel is. Hopelijk kan dit keer wel een volledige competitie worden uitgespeeld en gooit corona niet opnieuw roet in het eten.
De eerste wedstrijd van dat nieuwe seizoen is op zondag 27 september in Groningen. Tegenstander is V en S H1, dat vorig seizoen nog in eigen huis door Erix werd verslagen. Op dinsdag 13 oktober om 20 uur speelt de Lichtenvoordse ploeg thuis voor de landelijke beker tegen Habo H1, dat uitkomt in de 1e divisie. Dit team uit Boekel (Brabant) maakte rond de jaarwisseling nog kans op promotie naar de Eredivisie.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden