Bezoekers van de vrouweninloop. Foto: PR
Bezoekers van de vrouweninloop. Foto: PR (ine ter horst)

Vijf jaar koffie, gezelligheid en goed gesprek bij LICHT

LICHTENVOORDE - In 2015 begon de vrouweninloop van LICHT met als droom: vrouwen (uit verschillende culturen) met elkaar verbinden. En die droom is nu al vijf jaar werkelijkheid. Nog steeds komen er vaste bezoeksters en passanten binnen voor koffie en een praatje. Voor gezelligheid, aandacht of een goed gesprek. Een handwerkje mee is leuk en gezellig. Je kunt zelfs geholpen worden met ingewikkelde handwerkvragen.

De vrouweninloop is een initiatief van de christelijke geloofsgemeenschap LICHT (Leven In Christus Heeft Toekomst). De groep is divers qua leeftijd, levenssituatie en religieuze en culturele achtergrond. Maar de ontmoeting en het gesprek doen de vrouwen samen. Over verschillen en overeenkomsten, ook over dagelijkse zaken als de boodschappen en het koken. De geregelde ontmoeting bij de inloop zorgt ervoor dat vrouwen elkaar beter leren kennen en met elkaar meeleven, bijvoorbeeld bij ziekte of een sterfgeval. En dat is zo mooi om te zien, zegt Dini Wiegerinck, vaste gastvrouw bij de vrouweninloop. En de Nederlandse taal, daar raak je zo vanzelf beter in thuis.

Recepten
De ontmoeting van verschillende culturen kwam ook tot uiting in de kookactiviteiten. Recepten uitwisselen, praten over eten, samen koken en samen eten. Maar ook handwerken en bloemschikken waren gezellige activiteiten. Er is veel gepasseerd in de afgelopen jaren. Met een vaak wisselende opkomst en samenstelling, maar altijd multicultureel.
De droom is gebleven. Want de behoefte aan culturele verbinding is in de afgelopen vijf jaar wel bewezen. En een open oog en luisterend oor hebben voor de ander. Iedereen is welkom op de dinsdagmorgen van 10 tot 12 uur.
Op 22 september is er een jubileumochtend. Wie daarbij wil zijn moet zich vanwege corona van tevoren opgeven via 0544-377294 (Dini).

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden