De scheidend RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers, met echtgenote Paula en rechts KNVB-ambassadeur Henk Plass. Foto: Theo Huijskes
De scheidend RKZVC-voorzitter Johnny Cuppers, met echtgenote Paula en rechts KNVB-ambassadeur Henk Plass. Foto: Theo Huijskes

Gouden KNVB-speld voor Johnny Cuppers

Scheidend voorzitter krijgt veel lof toegezwaaid

Door Theo Huijskes

ZIEUWENT - Scheidend voorzitter van RKZVC Johnny Cuppers werd afgelopen maandagavond in zaal Het Witte Paard in Zieuwent onderscheiden met de gouden KNVB-speld. Het was Henk Plass, ambassadeur van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, die van Lichtenvoorde naar Zieuwent was gekomen om de eervolle onderscheiding uit te reiken. In verband met de coronacrisis gunde hij het Johnny’s echtgenote Paula om haar echtgenoot het kleinood op te spelden. Plass memoreerde in zijn korte toespraak de bestuursperiode van Cuppers, die vijf jaar penningmeester was en achttien jaar de voorzittershamer hanteerde.

Voorafgaande aan het eerbetoon van de KNVB was het René Doppen, die namens RKZVC de scheidende preses in de bloemetjes zette. Onder de aanwezigen leden was pa en oud-voorzitter Jan Cuppers. De vele door Cuppers gerealiseerde projecten waaronder enkele noodzakelijke voorzieningen op sportpark De Greune Weide passeerden de revue. Doppen memoreerde daarbij dat Cuppers ook gezorgd heeft voor een bestuurlijke toegift, omdat hij reeds drie jaar eerder voornemens was om te stoppen.

Ook liet Doppen niet na om een aantal positieve eigenaardigheden op te sommen, waarmee Johnny Cuppers de nodige bekendheid heeft gekregen in Zieuwent in het algemeen en bij RKZVC in het bijzonder. “Denk aan de rondvluchten, de bekende glazen bol, het idee om met trekkers richting Lichtenvoorde te trekken voor de derby van het jaar tegen Longa ’30, de antialcoholcampagne, de discussie 'halve liters of pijpjes Grolsch' en ga zo maar door”, aldus Doppen, die afsloot met de woorden: “Johnny, jij was al die jaren het gezicht van RKZVC, en altijd met het motto: ‘Je doet het goed of je doet het helemaal niet!’. Als dank hebben wij voor jou een gouden voorzittershamer met inscriptie. Johnny, bedankt voor alles en het ga je goed!”

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden