Herman ter Haar (midden) is aanwezig bij de officiële aftrap van Spek je Corsokas bij Jumbo Bennink in Lichtenvoorde. Links Pascal Bennink en rechts Jerry Wopereis van Jumbo. Foto: Kyra Broshuis
Herman ter Haar (midden) is aanwezig bij de officiële aftrap van Spek je Corsokas bij Jumbo Bennink in Lichtenvoorde. Links Pascal Bennink en rechts Jerry Wopereis van Jumbo. Foto: Kyra Broshuis

Spek je Corsokas officieel van start

LICHTENVOORDE- De positieve reacties van de verschillende corsogroep stroomden binnen nadat Jumbo Bennink vorige week de ‘Spek je Corsokas’ bekend maakte. Een spaaractie waarbij de 18 corsogroepen van Lichtenvoorde in deze moeilijke tijd een financiële bijdrage kunnen “verdienen”. “Dit keer hebben wij er voor gekozen een actie te bedenken waarbij je niet voor jezelf spaart, maar juist doneert aan een ander, dat noemen we noaberschap. Wij stellen totaal € 15.000,- beschikbaar, die aan het einde van de spaaractie over de deelnemende bloemencorsoverenigingen wordt verdeeld naar rato van de digitaal verzamelde punten per corsogroep” legt bedrijfsleider Jerry Wopereis uit.

Vanaf vandaag, woensdag 23 september, kan de klant acht weken lang punten aan de corsogroepen doneren. De winkel is volledig aangekleed in stijl van de bloemencorso-actie, aangevuld met maquettes van alle corsogroepen. “En om het nog meer lokaal te maken hebben wij er voor gekozen de commerciële uitingen door Mellink Reclame te laten verzorgen. Het is heel mooi dat we met deze actie de corsogemeenschap kunnen ondersteunen”, zegt Pascal Bennink.

Blij verrast
Voorzitter Herman ter Haar van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde is blij verrast door de actie. ”Dit is een financieel rampjaar: er is nauwelijks sprake van inkomsten maar sommige uitgaven laten zich nu eenmaal niet vermijden zoals de medewerking van de corsogroepen aan de Dahlia Kunstobjecten Route in het corsoweekend. We waren dan ook blij verrast toen Pascal Bennink en Jerry Wopereis van de Jumbo supermarkt hun plannen voor de winkelactie met ons deelden. Een verademing in deze lastige tijden. Het was fantastisch om daar samen mee aan de slag te kunnen gaan. Tijdens de bijeenkomst met vertegenwoordigers van alle 18 corsogroepen, waarin er uitleg werd gegeven over de winkelactie, liet men op niet mis te verstane wijze blijken hoezeer deze steun wordt gewaardeerd. In dit corsoloze jaar is het een belevenis op zich om te zien hoe prachtig de winkel is aangekleed en het corso daardoor onder de aandacht blijft. We zijn ook erg verguld met de aandacht die we krijgen in deze krant waarbij zes weken lang drie corsogroepen de kans wordt geboden om zich te profileren voor deze actie.”

In de winkel kunnen de klanten precies zien hoe het staat met de scores van de verschillende groepen. Het hele team van Jumbo Bennink en voorzitter Herman ter Haar van de SBL wensen alle corsogroepen veel succes met de actie!

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden