Vrijwilligers van wijkvereniging 't Hooiland gingen met de bakfiets op pad om de bewoners van de Mariënhof een bloemetje te bezorgen in het kader van Burendag 2020. Foto: PR Hooiland
Vrijwilligers van wijkvereniging 't Hooiland gingen met de bakfiets op pad om de bewoners van de Mariënhof een bloemetje te bezorgen in het kader van Burendag 2020. Foto: PR Hooiland

’t Hooiland verrast wijkbewoners op Burendag

LICHTENVOORDE - “Oh, wat leuk. Wat een verrassing. Speciaal voor mij?” Het regende complimentjes in de wijk ’t Hooiland in Lichtenvoorde afgelopen zaterdag. Tientallen blije gezichten van bewoners die een boeketje dahlia’s kregen aangeboden van de wijkvereniging ter gelegenheid van Burendag 2020. Geen Hooilanddagen en geen Hooilandrun dit jaar vanwege de coronamaatregelen maar het bestuur zat niet stil. “Als jullie niet naar ons toe kunnen komen, komen wij naar jullie toe”, zo klonk het eensgezind.

Met een antieke bakfiets, voortgedreven op pure spierkracht en vol met dahlia’s, koffie, thee en ranja, trokken de vrijwilligers door de straten van ’t Hooiland. Overal werd even gestopt om een bakkie te doen, elkaar te spreken en ook om te vragen wie er in de buurt een bloemetje verdiende. Op een kaartje werd dan een persoonlijke groet geschreven waarna het boeketje - tot diens grote verrassing - aan de gelukkige werd afgeleverd.

Foto’s, duimpjes en waardering snelden via Facebook en Instagram vóór de bakfiets uit. In sommige straten stonden de bewoners al te wachten. Anderen voegden zich er snel bij. Geanimeerde gesprekken, persoonlijke ervaringen, wat er wel en niet kan met corona en wat er nog meer leeft in de wijk. Ook aan de kleintjes was gedacht. Ranja, snoepjes en een heuse kinderbakfiets vol met bloemen. Vertederende blikken als iemand een boeketje uit handen van een hummeltje kreeg.

Boeketten voor de Mariënhof
Groot was de waardering van de bewoners van de Mariënhof voor de aandacht vanuit de wijkvereniging. Sinds half maart kunnen de bewoners hier - vanwege corona - tot hun grote spijt niet meer naar hun wekelijkse inloopochtend in De Schoppe. Met een prachtig boeket voor elke huiskamer was het ook voor deze buren een echte Burendag. Ook hier blije gezichten bij bewoners èn begeleiders.

Burendag op 1½ meter
"Die anderhalve meter konden we met persoonlijke aandacht voor elkaar toch wel een beetje overbruggen. We willen dan ook alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van de Burendag 2020 hartelijk bedanken voor hun inzet, corsogroep Hooiland voor de dahlia's en Fons Sprenkelder voor het beschikbaar stellen van de bakfiets. Burendag 2020 was anders dan gebruikelijk maar zeker niet afstandelijk.", aldus het bestuur van de wijkvereniging.


Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden