In de A-finale werd Bram Polman de kop opgedrongen, voor Tim Freriks, Jorik Klein Nijenhuis en Mark van Tiel. Foto: Niels Buitenhuis

Medailleregen voor Run Archery-atleten bij NK in Zoetemeer

Algemeen

Bram Polman Nederlands Kampioen Run-Archery junioren en 3de overall

LICHTENVOORDE - Op zaterdag 26 september is in Zoetermeer het Nederlands Kampioenschap Run-Archery georganiseerd. Run-Archery is een combinatie van boogschieten en hardlopen. Na een half jaar van afgelastingen en beperkingen was er eindelijk weer een Run-Archery wedstrijd. Natuurlijk met de nodige beperkingen; minder deelnemers en strenge richtlijnen, maar de deelnemers genoten er enorm van hun favoriete hobby weer te kunnen uitoefenen. De handboogafdeling van schuttersgilde Switbertus in Lichtenvoorde was met een 8-persoons afvaardiging van de partij onder leiding van trainer/coach Jeroen Heuzinkveld.

Jorik Klein Nijenhuis had een fantastische kwalificatie en plaatste zich op slechts 2 seconden van regerend Nederlands kampioen Tim Freriks als tweede tijdsnelste voor de A-finale met 7 van de 8 hits. Ook Bram Polman en Joost Immink kwalificeerden zich volgens verwachting voor de A-finale. Dankzij een uitstekend optreden met 6 van de 8 hits kwalificeerde ook Jan Wassink zich voor de eerste keer in zijn carrière voor de A-Finale. Een hit is een rake pijl op 18 meter op een schijf van 20 centimeter, een misser betekent een strafrondje van 130 meter.

In de finale ronde loopt elke atleet 4 rondjes van 900 meter en schiet daar tussendoor 3 x 4 pijlen. Switbertus was goed op dreef in de B-finale: deze werd gewonnen door Ruud ten Have, voor Henri Polman (zilveren medaille bij de heren Masters) en Marc Konings. Een Switbertus top-3.

In de A-finale werd Bram Polman de kop opgedrongen (zie foto), voor Tim Freriks, Jorik Klein Nijenhuis en Mark van Tiel. Het was een spannende strijd, waarbij Tim Freriks (Stamproy Brabant) ten koste van 1 misser zijn titel verloor aan Mark van Tiel (Zeeland Brabant), Mark had geen enkele misser! Bram liep uitstekend en schoot goed, maar moest 4 missers incasseren op zijn 12 pijlen, hiermee pakte hij de Nederlandse titel bij de junioren en werd 3de overall. Joost Immink en Jorik Klein Nijenhuis hadden relatief veel missers en konden zich niet met de kop van de wedstrijd bemoeien, maar Joost pakte wel de bronzen medaille bij de heren senioren en Jorik de vierde plek. Tijden deelnemers Switbertus in de finale: Bram Polman 15:23; Joost Immink 16:45; Jorik Klein Nijenhuis 17:30; Jan Wassink 19:08; Ruud ten Have 17:45; Henri Polman 18:08 en Marc Konings 19:52.

Voor de groep uit Lichtenvoorde is de lol, de gezondheid en het plezier in de sport het belangrijkste en dat is gelukt; het was een mooie sportdag met een gezellige afsluiting in clubgebouw de Swite. De Run-Archery trainingsgroep in Lichtenvoorde traint elke donderdag om 19:30 uur vanaf de Swite. Wie interesse heeft in deze afwisselende sport kan gratis kennismaken; leenbogen staan ter beschikking. Informatie: 06-5123 9253 (Henri Polman) of mail runarchery@st-switbertus.nl. Meer info: www.st-switbertus.nl/handboogsport-runarchery