Foto: Koolmees Photography
Foto: Koolmees Photography

Openluchttheater Lichtenvoorde stopt per direct met seizoen 2020

Algemeen

Openluchttheater Lichtenvoorde stopt per direct met seizoen 2020

LICHTENVOORDE - Openluchttheater Lichtenvoorde stopt per direct met haar programma, dat nog tot eind oktober zou plaatsvinden. Door de aangescherpte maatregelen die vorige week werden aangekondigd, is het voor het tijdelijke openluchttheater niet meer mogelijk om het seizoen af te maken.

Openluchttheater Lichtenvoorde heeft in de maanden augustus en september zo’n vierduizend bezoekers mogen ontvangen, die allen op 1,5 meter afstand van elkaar konden zitten. De organisatie heeft begrip voor de maatregelen, maar betreurt het effect op het theater: “De maatregelen zijn op dit moment hartstikke hard nodig om het virus te verslaan, maar hebben direct ook een cruciale invloed op ons openluchttheater. We mogen nog maar maximaal 40 personen in het theater ontvangen, maar hiermee is het niet mogelijk om de kosten te dekken en kunnen we helaas niet anders dan ermee stoppen”, aldus de organisatie, die bestaat uit Anja Onstenk, Dave Holkenborg, Luuk Domhof en Nienke Penterman.

De afgelopen maanden hebben zo’n vierduizend mensen het theater bezocht voor een concert, theatershow of kindervoorstelling. Openluchttheater Lichtenvoorde was zo ingericht dat alle bezoekers, maximaal 250 per voorstelling, ‘coronaproof’ van diverse vormen van cultuur, maar ook van lekker eten en drinken konden genieten. Medeorganisator Nienke Penterman: “Alle bezoekers konden op 1,5 meter afstand van elkaar zitten, er was uitsluitend bediening aan tafel en voorafgaand aan een voorstelling werden alle bezoekers geïnformeerd over de regels in het theater en maatregelen die we hadden getroffen. We kregen ontzettend veel mooie reacties van de bezoekers, maar ook van de artiesten, leveranciers, partners, de buurt en vele anderen. We zijn onwijs trots wat we in korte tijd bereikt hebben en zijn ontzettend dankbaar voor het vertrouwen dat iedereen in ons theater had.”

De organisatie heeft er alles aan gedaan om de voorstellingen en concerten die in oktober gepland stonden, door te kunnen laten gaan. Zo is er ontheffing aangevraagd voor de geldende maatregelen in de theaters, zijn er gesprekken gevoerd met de gemeente Oost Gelre en Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland en zijn er plannen ingediend voor een alternatieve vorm van het theater. “Alles om ons seizoen nog maar af te kunnen maken. Er waren immers al honderden tickets verkocht voor de voorstellingen in de maand oktober en we wilden niet direct opgeven. De inspanningen mochten helaas niet baten en dus moeten we alsnog de stekker uit het theater trekken. In ieder geval voor dit seizoen. Maar we blijven positief! We kijken voorzichtig vooruit naar 2021, waarin er hopelijk weer ruimte is voor nieuwe ideeën”, aldus Penterman.

Bezoekers die een kaartje hebben gekocht voor een van de voorstellingen in oktober, krijgen automatisch de ticketkosten (exclusief servicekosten) teruggestort op hun rekening. Een reactie van de organisatie is op de website van het theater te lezen: www.openluchttheaterlichtenvoorde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant