Cursus Opvoeden & Zo

Omdat er meer komt kijken bij opvoeden

REGIO - Met een gezin moet je nogal wat organiseren en regelen. Hoe hou je ‘alle ballen in de lucht’ én voldoende aandacht voor de kinderen? En, niet onbelangrijk, hoe hou je genoeg energie over voor leuke dingen, voor je gezin en voor jezelf. Om ouders hierin te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus Opvoeden & Zo, voor ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar. Voorlopig wordt de cursus geheel online aangeboden.

De cursus bestaat uit vijf online bijeenkomsten. Een bijeenkomst duurt circa 1,5 uur. De eerstvolgende cursus start op donderdagavond 29 oktober om 19.30 uur (vervolgbijeenkomsten: 5, 12, 19 en 26 november). Aanmelden kan tot en met 26 oktober. Ook op maandagochtend 16 november om 9.30 uur start een online cursusreeks (vervolgbijeenkomsten: 23, 30 november en 7 en 14 december). Aanmelden voor die cursus kan tot en met 13 november. Aanmelden kan via de website.

Niet de enige ouder
Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling en met de begeleiders hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: “Naast de handige tips van de begeleiders en andere ouders, vond ik het vooral fijn te ontdekken dat ik niet de enige ouder ben die reageert vanuit stress. Nu weet ik dat ik keuzes moet leren maken. En natuurlijk gaat het niet altijd goed, kinderen doen nu eenmaal niet altijd wat jij wilt. Het mooie vond ik dat we leerden om dan duidelijke grenzen te stellen en vooral goed gedrag te stimuleren. Al met al heb ik heel veel profijt gehad van de cursus. Het is bij ons thuis echt gezelliger geworden.”

Op maat
Tijdens de bijeenkomsten kunnen allerlei onderwerpen worden besproken. Denk aan aandacht geven, prijzen en duidelijke grenzen stellen voor je kind, bijvoorbeeld over beeldschermgebruik en bedtijd. En omdat veel onrust voortkomt uit plannen en keuzes maken, wordt er nadrukkelijk aandacht besteed aan time management. Het uiteindelijke programma wordt samengesteld op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Gratis cursus
Ouders van kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 10 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan de cursus Opvoeden & Zo. De bijeenkomsten worden begeleid door Sarah Pelgrim van Sensire en Marianna Jonge Vos van MEE Oost-Gelderland.

Over het Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders en professionals in de Oost-Achterhoek.


www.preventieplatformjeugd.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden