<p>Felicitaties voor het pasgetrouwde stel door de vriendin van de bruid. Foto: Annek&eacute;e Cuppers</p>

Felicitaties voor het pasgetrouwde stel door de vriendin van de bruid. Foto: Annekée Cuppers

Drive thru wedding met worstenbroodjes

LICHTENVOORDE - Een bijzondere trouwreceptie zaterdag 17 oktober voor Tom Adema en zijn Brabantse bruid Maartje de Kort. Het stel leerde elkaar zes jaar geleden kennen via een tinderdate en besloten afgelopen vrijdag in het huwelijksbootje te stappen. Ondanks dat het geplande feestje door de aangescherpte coronamaatregelen niet door kon gaan, kwamen veel vrienden en familieleden langs om het van oor tot oor stralende stel te verrassen met cadeautjes en gelukwensen.

Door Annekée Cuppers

De officiële huwelijksplechtigheid had een dag eerder plaatsgevonden in het gemeentehuis van Lichtenvoorde. Maartje vertelt: "Het oorspronkelijke plan was dat we zouden trouwen bij de Besselinkschans met een feest voor zo'n 120 gasten. Toen duidelijk werd dat dat niet door kon gaan, wilden we met een gezelschap van 50 personen uitwijken naar de Driehoek. Nadat afgelopen maandag de maatregelen verder werden aangescherpt en mijn ouders in quarantaine moesten vanwege een positieve test van mijn vader, wilden we eerst de bruiloft afblazen. Maar je hebt zoveel geregeld en zo naar deze dag uitgekeken en daarom we besloten alleen in aanwezigheid van onze getuigen te trouwen op het gemeentehuis. Na de plechtigheid stonden er wel veel mensen op straat om ons naar buiten te zien komen, dat heb je natuurlijk niet in de hand maar dat gaf wel echt een feestelijk gevoel. We hebben ondanks alles een fantastische dag gehad."

Na een overnachting bij Erve Kots, cadeautje van de familie, wachtte de newly weds thuis nog een verrassing. Tussen 14.00 en 15.00 trok een bonte stoet van familieleden en vrienden in auto's, op fietsen of met de benenwagen langs het huis van Tom en Maartje aan de Hugo de Grootstraat om het stel door middel van cadeautjes, confetti en zelfs vuurwerk te feliciteren met hun huwelijk. Sommigen waren helemaal uit Brabant gekomen en hadden zich in feestelijke kleding gestoken. Een speciale taak was weggelegd voor de vader van de bruidegom die alle gasten door middel van een lange bakkersplank keurig op anderhalve meter afstand van een écht Brabants worstenbroodje voorzag. Een lekkernij die volgens de bruid op geen enkel Brabants feestje mag ontbreken.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!