<p>Maurice Rietberg (links) en medewerker Luka met een aantal gedoneerde kratten. Foto: Annek&eacute;e Cuppers</p>

Maurice Rietberg (links) en medewerker Luka met een aantal gedoneerde kratten. Foto: Annekée Cuppers

Corona-krattenactie voor Tapperij Van Ooijen

LICHTENVOORDE - Dat inwoners van Oost Gelre graag een biertje lusten is allang geen nieuws meer. Tot 13 oktober konden ze daarvoor, zij het beperkt vanwege de coronamaatregelen, voor hun vrijdagmiddagborrel, kaartavond of een zondagmiddag bijpraten met vrienden terecht in een van de kroegen die onze gemeente rijk is. Nu de horeca opnieuw voor publiek gesloten is, worden er ludieke acties bedacht om deze sector op de been te houden. Zo zijn enkele gasten en personeelsleden van Tapperij Van Ooijen een kratjesactie gestart om hun geliefde kroeg te steunen.

Onder het motto ‘Drink thuis je kratje bier en doneer hem hier’ kunnen sinds vorige week lege bierkratten neergezet worden bij het hek aan de achterzijde van de kroeg. Inmiddels is er al een bonte verzameling kratten van allerhande biermerken ontstaan waarbij de groene exemplaren van de van oorsprong uit Groenlo afkomstige brouwerij de boventoon voeren.

Helemaal origineel is het idee niet, zo vertelt uitbater Maurice Rietberg. “Tijdens de vorige lockdown is een kroeg in het noorden van het land met dit idee begonnen. ‘Als er weer een lockdown komt, gaan we dat hier ook doen’, zeiden enkele gasten en personeelsleden toen. Zodoende dat we hier nu een soortgelijke actie zijn gestart. Het idee is dat je gewoon lekker thuis je biertje drinkt maar ons het statiegeld doneert door je lege krat niet in te leveren bij de supermarkt maar hem hier bij het hek te neer te zetten.”

Maurice en zijn vrouw Miranda zijn sinds een jaar de uitbaters van de roemruchte kroeg van wijlen Manus van Ooijen. “In dat jaar hebben we meer binnen de coronatijd gedraaid dan daarbuiten. We krijgen wel wat financiële tegemoetkoming van de overheid maar dat is niet meer dan een druppel op een gloeiende plaat. De krattenactie in het noorden van het land leverde die kroeg toen zo’n 7.000 euro op. We denken niet dat we hier zo’n groot bedrag zullen halen maar we hopen wel dat veel inwoners van Oost Gelre ons willen helpen deze zware tijd door te komen. Alle beetjes helpen.”

Ook uw kratje doneren? Dit kan dagelijks tussen 11.00 en 20.00 uur bij de achteringang van Tapperij Van Ooijen aan de Molendijk. Bellen of appen om uw krat(ten) op te laten halen kan ook via 06 57 25 31 81.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!