Strijkvrije overhemden: tijdbesparend en efficiënt

Het gebeurt ons allemaal wel eens. Je denkt dat je jouw ochtend perfect getimed hebt, om er vervolgens achter te komen dat je nog je heren overhemd moet strijken. Dit kan onhandig en frustrerend zijn. Om dit te voorkomen, kun je er over nadenken om een strijkvrij heren overhemd aan te schaffen. Dit zal je ‘s ochtends tijd besparen. In dit artikel wordt toegelicht hoe strijkvrije overhemden gemaakt worden en hoe je deze zo lang mogelijk mooi houdt. 

Hoe worden strijkvrije overhemden gemaakt?

Een strijkvrij heren overhemd kan gemaakt worden op twee verschillende manieren. 

De eerste manier heeft te maken met het soort materiaal dat gebruikt wordt voor het overhemd. Hierbij worden de overhemden geweven met een synthetische draad. Dit zorgt voor een luchtige weving, waar af en toe een synthetische draad doorheen zit. Een nadeel van deze strijkvrije overhemden is dat de stof minder ademend is, waardoor je sneller kan gaan zweten en dit zichtbaar kan zijn.

De tweede manier heeft te maken met de manier waarop het katoen geweven wordt. Hierbij wordt het overhemd op spanning geweven. Het katoen wordt gespannen en snel geweven. De spanning blijft in het overhemd na het weven, waardoor het overhemd niet snel zal plooien. Hierdoor keert het overhemd na het wassen automatisch terug naar een nette staat. 

De behandeling

Na het gebruiken van een van de twee bovenstaande manieren, wordt het overhemd behandeld met een chemisch goedje. Dit chemische goedje zorgt ervoor dat het overhemd extra strijkvrije eigenschappen krijgt. Om ervoor te zorgen dat de chemische substantie niet schadelijk is, wordt een milde versie gebruik. 

Het is belangrijk te benadrukken dat een compleet strijkvrij overhemd niet bestaat. Zoals het merk Eton zegt, maken zij geen 100% strijkvrije overhemden omdat 100% strijkvrije overhemden niet ademen. De meeste merken zullen een soortgelijk bericht vermelden bij hun strijkvrije overhemden, gezien zij geen loze beloftes willen maken. De strijkvrije overhemden worden daarnaast behandeld met ammonia, wat ervoor zorgt dat na ongeveer 20 strijkbeurten het overhemd niet langer strijkvrij is. Een strijkvrij overhemd is erg efficiënt en tijdbesparend, mits het goed wordt behandeld en gewassen. 

Shirts van het merk PURE

Daarnaast kun je kijken bij het merk Pure overhemden. Pure is een relatief nieuw shirt merk. Elk overhemd van het merk is strijkvrij, dit komt doordat de overhemden van Pure gemaakt zijn van polyamide, gemixt met elastaan. Doordat de shirts vervaardigd zijn met een mix van polyamide en elastaan brengt het zeer unieke eigenschappen met zich mee. De shirts zijn bijvoorbeeld na een dag werken nog steeds kreukvrij. Ideaal.

De beste manier om een strijkvrij overhemd te wassen. 

Met een strijkvrij overhemd is het nog belangrijker dan met gewone overhemden om deze op een juiste manier te wassen. De volgende tips kunnen je helpen jouw overhemd zo lang mogelijk mooi te houden. 

  • Kies voor een programma met maximaal 600 toeren
  • Zorg ervoor dat jouw wasmachine niet te vol is zodat je overhemd ruimte heeft
  • Was je overhemden op maximaal 40 graden. Wanneer je zeker wil weten wat mogelijk is voor jouw overhemd, kijk dan op het label.
  • Hang het overhemd na het wassen op een hanger. Dit zal eventuele kreukels rechttrekken.

Ben je na het lezen van dit artikel geïnteresseerd in een strijkvrij overhemd of een ander heren kleding artikel? Kijk dan eens op de website heerenzaak.nl. Een volledige collectie mannenmode online.

Dit artikel wordt u aangeboden door Heerenzaak.nl Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!