<p>Striptekenaar Marc Weikamp. Foto: Patrick van Gemert</p>

Striptekenaar Marc Weikamp. Foto: Patrick van Gemert

Achterhoekse strip-workshop

BREDEVOORT - Marc Weikamp, de kunstenaar die tot en met 22 november met ‘Poëzie in beeld’ exposeert in de Koppelkerk, houdt op zaterdag 14 november een workshop genaamd ‘Achterhoekse strip’. In deze workshop leren deelnemers van Marc hoe zij hun eigen ode aan de Achterhoek vertalen in een strip. Reserveren voor deelname is noodzakelijk, het aantal plaatsen is beperkt.

In de workshop van 14 november werken de deelnemers aan een beeldverhaal van één pagina waarin de eigen blik op de Achterhoek centraal staat. Weikamp leert hoe kleur, vorm en materiaal bijdragen aan inhoud en sfeer van de strip. Het uitgangspunt is een eigen verhaal over de Achterhoek. Gaat het over de streek, het coulisselandschap, de eigen vriendengroep, de kermis of een anekdote? Het uitgangspunt voor het beeldverhaal bepaalt de deelnemer zelf.
De workshop is de laatste in een reeks van drie met in iedere workshop een andere techniek, verhaal of vorm. Marc Weikamp is als graphic novelist een striptekenaar die volwassen beelden geeft aan gedichten en liedteksten. Onlangs is zijn derde graphic novel (gedichtenbundel in beeldvorm) uitgekomen onder de naam ‘Dichter in de Achterhoek.’ In dit boek verbeeldt hij bekende gedichten en liedteksten over de Achterhoek: van Staring tot Achterberg, van Hans Keuper tot Normaal.
De workshop is in de Koppelkerk, Koppelstraat 35, Bredevoort op zaterdag 14 november van 14.30 - 16.30 uur. De kosten zijn vijftien euro inclusief entree expositie en een kop koffie/thee). Aanmelden via de website.


www.koppelkerk.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!