<p>De voorpui is open, zodat er voldoende ruimte is voor de klanten. Foto: Verona Westera</p>

De voorpui is open, zodat er voldoende ruimte is voor de klanten. Foto: Verona Westera

Lekkere hapjes voor een gezellige avond thuis

WINTERSWIJK - De tafels zijn de winkel uit en een extra koeling is er voor in de plaats gekomen. “Mensen komen niet meer hier om kip te eten”, vertelt Joeri Schoenaker, eigenaar van De Gegrilde Kip aan de Wooldstraat in Winterswijk. “Maar klanten komen wel kip halen en niet alleen gegrilde producten zijn in trek, maar juist ook de verse kip”, legt Joeri uit. “Het zijn veelal Duitsers die hier in de winkel wat kwamen eten, maar door de coronasituatie komen zij niet meer. Daardoor valt een deel omzet weg, maar ik merk dat er juist wel meer mensen uit de buurt en de regio komen, die nu hun auto nu wél in het centrum kunnen parkeren. Zij kunnen daardoor beter hun grote boodschappen doen.”

Door Verona Westera

“Het is heel rustig in het dorp”, wijst de Winterswijkse ondernemer op de straat. “ Afstand houden gaat prima, zelfs op de zaterdag.” De voorpui van De Gegrilde Kip wordt in de ochtend opengeschoven, zodat klanten veel ruimte hebben. “Op deze manier is het verantwoord om rustig de boodschappen te komen doen. Wij krijgen het niet koud, want we staan achter de toonbank, naast de grill”, lacht Joeri.

“Er kan nog maar echt weinig door de corona”, merkt Schoenaker ook. “Daarom vinden we het belangrijk dat het voor iedereen mogelijk is om een stukje gezelligheid in huis te kunnen halen. Dat kan met lekkere hapjes bijvoorbeeld.” Zo is er bij De Gegrilde Kip keuze uit drie verschillende gourmetschotels of heerlijke rollades. “Maar we hebben ook hele handige en makkelijk partyschalen, waarop diverse kiphapjes gemakkelijk warm gemaakt kunnen worden. En natuurlijk kunnen we meer bieden dan alleen kipproducten.

Joeri begrijpt dat niet iedereen gemakkelijk de deur uit gaat. “Geen probleem. Mensen kunnen gewoon een bestelling doen. We kunnen het eten ook brengen. Zowel warme, als koude kipgerechten en kant en klare maaltijden.” Via de website kunnen bestellingen geplaatst worden. Voor liefhebbers buiten Winterswijk is het mogelijk om telefonisch een bestelling voor bezorging door te geven. Wie wil weten wat De Gegrilde Kip allemaal te bieden heeft, kan langs komen in de winkel, kijken op de website, of bellen naar Joeri. Ook de weekaanbiedingen zijn terug te vinden op de website.

Zie advertentie in de krant van komende week.


www.degrildekip.nl

06-12922537

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!