Afbeelding

Reactie op fotowedstrijd Bloemencorso

Algemeen

Met enige belangstelling heb ik het artikel 'Winnende foto's te zien op de Zomermarkt 2021', gelezen in de Elna van 4 november jl.

De foto's werden beoordeeld door een jury bestaande uit de heren Rick Mellink, Jurgen Pillen, Peter Griess en Lawrence Mooij. De namen van een tweetal juryleden, Peter Griess en Lawrence Mooij (Dutchfoto Lichtenvoorde) ben ik weleens op internet tegengekomen. Even googlen en zijn beiden aangesloten (lid) bij Fotoclub Lichtenvoorde.

Verder lezend in het artikel zag ik ook de winnende foto's. Plaats 2. Marga Broshuis; plaats 3 Marian ter Haar (echtgenote Herman ter Haar voorzitter van het Bloemencorso); plaats 4. Irma Marneth; plaats 5. Irma Marneth; plaats 10. Liva Hillen. Wat blijkt, zijn al deze personen ook lid van de Fotoclub Lichtenvoorde.

Nu begon het mij een beetje te kriebelen. Twee juryleden zijn lid van Fotoclub Lichtenvoorde en vijf prijswinnaars zijn ook lid van Fotoclub Lichtenvoorde. Dit kan toeval zijn, maar het is zeker een vorm van belangenverstrengeling.

Het zou het Bloemencorso Lichtenvoorde sieren om dit soort verstrengelingen tegen te gaan.


Johan Westerend
Zieuwent

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant