Reactie op fotowedstrijd Bloemencorso

Met verbazing hebben we als SBL kennisgenomen van de reactie van Johan Westerend uit Zieuwent op het artikel over de fotowedstrijd. Daarin wordt de suggestie gewekt dat er sprake is van belangenverstrengeling bij de beoordeling van de foto’s en wordt door hem geadviseerd om deze tegen te gaan. We kunnen hem geruststellen. Integriteit staat hoog in ons vaandel.

De fotowedstrijd, waaraan overigens geen prijzen zijn verbonden maar slechts ‘eeuwige roem’, is opengesteld voor amateurfotografen. In het artikel staat duidelijk vermeld dat de foto’s anoniem en onafhankelijk van elkaar door de juryleden worden beoordeeld. De juryleden horen pas achteraf wie de foto’s hebben gemaakt.

Dat dit jaar meerdere fotografen van de Fotoclub hoog scoren zegt meer iets over de deskundigheid van de jury. Dat zij deelnemen aan de wedstrijd is ook te verklaren. Het is immers hun hobby en dan wil je graag weten hoe de kwaliteit wordt beoordeeld door een jury die zijn sporen in de fotografie heeft bewezen. We nodigen de heer Westerend graag uit om mee te doen in 2021. Hij kan er verzekerd van zijn dat zijn foto’s op een eerlijke manier worden beoordeeld.


Broddie Huinink
Secretaris SBL

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden

Wat vindt u?

Wat vindt u? Moet het uiterlijk van Zwarte Piet veranderen?Reageren!