Wonen in een voormalig school?
<p>Heeft u idee&euml;n voor de invulling van deze locaties? Laat het weten! Foto: Kyra Broshuis</p>

Heeft u ideeën voor de invulling van deze locaties? Laat het weten! Foto: Kyra Broshuis

Wonen in een voormalig school?

Burgers kunnen ideeën inleveren voor herinvulling schoolgebouwen

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE - Inwoners van Oost Gelre kunnen meedenken over de invulling van drie schoolgebouwen in Lichtenvoorde. De gemeente wil er woonruimte creëren en dat kan op verschillende manieren. Inwoners kunnen hun ideeën insturen. Wethouder Marieke Frank zegt dat de gebouwen niet per se plat hoeven. “Misschien zijn er wel mensen of groepen mensen die in de gebouwen zelf een mooie woonbestemming zien. Er is in Lichtenvoorde een duidelijke behoefte aan extra woningen en bewoners kunnen nu in een vroeg stadium meedenken. Het gaat in eerste instantie om wonen maar ook bijvoorbeeld een combinatie van wonen en recreatie is een optie. Wellicht zijn er mensen die de schoolgebouwen willen behouden in hun plannen. Wij zijn heel benieuwd en horen het graag!”

Sint Jozef, Pastoor van Ars en Regenboog
Het gaat om de basisscholen Sint Jozef aan de Schatbergstraat, Pastoor van Ars aan de Oude Aaltenseweg en de Regenboog aan de Planetenstraat. Deze laatste staat al leeg en de andere twee komen in september 2021 leeg te staan. “Door de komst van het IEKC aan de Varsseveldseweg komen deze scholen te vervallen. We zijn ook bezig met de verplaatsing van het BMX-terrein aan de Bernard ter Haarstraat. Daardoor komt het hele gebied rondom de Pastoor van Arsschool in aanmerking voor herontwikkeling.”

Vanaf deze week kunnen alle inwoners met ideeën komen voor deze drie locaties. Er is een online reactieformulier opgesteld. Dit vanwege de coronamaatregelen. Dus ziet u mogelijkheden voor de lege schoolgebouwen of voor de grond? Misschien een bijzondere woonvorm en een combinatie van wonen en recreëren? Laat het weten!

Inwoners kunnen t/m 4 december hun reactie doorgeven via deze link.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden