Sportverkiezingen 2020 Oost Gelre opgeschort
<p>ZPC Livo Heren 1. Foto: PR</p>

ZPC Livo Heren 1. Foto: PR

Sportverkiezingen 2020 Oost Gelre opgeschort

OOST GELRE - In de afgelopen jaren hebben sportverenigingen en inwoners van Oost Gelre vele sporters genomineerd voor de jaarlijkse editie van de Sportverkiezingen, op basis van de bijzondere prestaties die deze sporters leverden. Uit deze genomineerden werd door de Sportverkiezingsraad per categorie een winnaar gekozen en het publiek kon stemmen op de algehele winnaar. Jaarlijks vond de uitreiking van deze prijzen plaats tijdens Koningsdag op de Markt in Lichtenvoorde en werden de winnaars gehuldigd. Echter, nadat de prijsuitreiking op Koningsdag 2020 door corona alleen maar online bekend gemaakt kon worden, ziet het er voor de komende editie zo mogelijk nog slechter uit.

Door het virus werden een groot aantal sportwedstrijden en -evenementen afgelast en was het soms geheel onmogelijk om zelfs maar te trainen. Dit heeft het voor sporters en sportploegen in Oost Gelre heel moeilijk gemaakt, om hun sport op niveau te beoefenen en zich met een sportieve prestatie te onderscheiden. Voorlopig is er nog onvoldoende zicht op verbetering op termijn en dat maakt het voor de organisatie lastig om een uitspraak te doen over het doorgaan van de Sportverkiezingen 2020. Dit betekent dan ook, dat de Sportverkiezingsraad nu heeft moeten besluiten om de editie 2020 van de Sportverkiezingen uit te stellen tot nader order.

De organisatie verwacht volgend jaar rond deze tijd de verenigingen en inwoners van Oost Gelre te benaderen om genomineerden voor de Sportverkiezingen 2021 aan te dragen. Mochten de ontwikkelingen snel een positieve draai krijgen, dan worden in elk geval de winnaars en vrijwilliger van de editie 2019 (Eva groot Kormelink, Lode Hulshof, KSV Heren 4, ZPC Livo Heren 1 en Alwin Ikink) alsnog op Koningsdag gehuldigd.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden