Fotografen van Achterhoekfoto.nl zoeken versterking
<p>Max Engelen op de Zwarte Cross, 2014. Foto: Albert Schreuder</p>

Max Engelen op de Zwarte Cross, 2014. Foto: Albert Schreuder

Fotografen van Achterhoekfoto.nl zoeken versterking

ACHTERHOEK - De fotowebsite www.achterhoekfoto.nl zoekt nieuwe fotografen. In de afgelopen jaren kwamen vrijwilligers met fotografie als grote hobby en passie het team versterken, maar ook stopten fotografen vanwege verschillende redenen. Daarom wil de groep nieuwe fotografen verwelkomen.

Door Liesbeth Spaansen

In meer dan elf jaar vonden steeds meer bezoekers hun weg naar deze website met sfeerimpressies van evenementen zoals concours hippiques, bazaars, motorclubevenementen, toneelavonden, concerten, kermisoptochten en schuttersfeesten, wandelvierdaagses en meer. Dit jaar heeft corona er helaas voor gezorgd dat vele evenementen geen doorgang konden vinden. Toch denken de fotografen van de fotowebsite nog steeds creatief na en gaan graag - binnen de coronamaatregelen - op pad om leuke series foto’s te maken en te publiceren.

Fotografen Albert Schreuder en Paul Harmelink zijn de beheerders van de site. Zij houden voor de website de mail bij en verzorgen het goedkeuren van de series voor plaatsing op site en facebook. Organisaties van evenementen kunnen een ‘Fotoreportage aanvragen’ via de website. Een van de fotografen kan dan het evenement op zich nemen. Omdat zij allemaal vrijwilliger zijn, kan het een keer een keer gebeuren dat er geen fotograaf beschikbaar is, maar dat komt gelukkig niet veel voor.

Doordat de groep kleiner is geworden, wordt gezocht naar een aanvulling van enthousiaste fotografen die hun foto’s graag willen delen met anderen. Die een verhaal willen vertellen over een evenement en niet alleen de optredende artiest(en) in beeld brengen, maar ook de feestvierders, verkeersregelaars, de EHBO’er, iemand aan de kassa of de parkeerplaats vol fietsen. De foto’s van een activiteit zouden liefst nog dezelfde avond op de website staan, maar avondevenementen worden veelal de volgende ochtend gepubliceerd. Een fotograaf heeft een fotoperspas en is aan zijn of haar groene shirt of grijze jas te herkennen.

Vooral voor de volgende plaatsen zijn nieuwe fotografen van harte welkom: Winterswijk, Aalten/Lichtenvoorde, Varsseveld/Halle/Zelhem, Groenlo, Eibergen, Voor-Drempt/Achter-Drempt/Toldijk, Montferland/Zeddam en Doesburg. Zij kunnen zich via de website aanmelden.


www.achterhoekfoto.nl

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden