Tips voor de aanschaf van een airco
Foto: PR

Tips voor de aanschaf van een airco

Wil je jouw huis in de zomermaanden koel houden? Koop dan een airco. Veel mensen proberen hun huis te koelen met een ventilator, maar dit biedt geen uitkomst. Een ventilator verplaatst namelijk alleen de lucht in een ruimte. Als je de temperatuur echt omlaag wilt halen, kies je voor een airco. Ben je enthousiast en wil je een airco kopen? Dan weet je mogelijk niet goed welk apparaat je moet kiezen. Wat dat betreft ben je hier aan het juiste adres. Wij geven je in deze tekst namelijk een aantal tips voor de aanschaf van een airco.

1. Vast of mobiel?
Voordat je een airco koopt, moet je allereerst bepalen of je een vaste of mobiele airco wilt. Kies je voor een vaste? Dan moet er een binnen- en buitenunit geïnstalleerd worden. Dit laat je doen door een professional. Niet iedereen vindt het prettig dat een airco na installatie niet meer verplaatsbaar is. Geldt dit ook voor jou? Kies dan voor een mobiele airco. Deze beschikt over wieltjes, waardoor je deze makkelijk verplaatst.

2. Met of zonder slang?
Airco’s zijn er tegenwoordig in allerlei soorten en maten. Zo kun je bijvoorbeeld voor een airco met of zonder slang kiezen. Als je voor een airco met slang kiest, moet je deze door een raam naar buiten voeren. Op deze manier kan het apparaat de warme lucht afvoeren. Heb je deze mogelijkheid niet? Of is het niet makkelijk om de slang naar buiten te voeren? Kies dan voor een airco zonder slang. Op Airco-review.nl tref je van beide airco’s verschillende varianten aan. Zodoende wordt het een stuk makkelijker om de beste airco te vinden.

3. Energieverbruik

Een airco werkt op stroom. Als het in de zomer flink warm is, maakt het apparaat overuren. Hoe meer een airco gebruikt wordt, des te meer stroom je verbruikt. Let daarom ook goed op het energieverbruik van het apparaat voordat je een airco koopt. Hoe je weet of een airco veel energie verbruikt? Door te kijken naar het energielabel. Een energielabel met A of A+ is energiezuinig. Het apparaat is mogelijk duurder in de aanschaf, maar je hebt minder energiekosten.

Dit artikel wordt u aangeboden door Louise Wouters. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden