Ilse Gebbinck vouwt kleding op voor haar stichting Sunshine. Foto: Dinès Quist

Ilse Gebbinck vouwt kleding op voor haar stichting Sunshine. Foto: Dinès Quist

Iedereen in de mooie kleren met Sunshine

Algemeen

LICHTENVOORDE - Sunshine is een splinternieuwe stichting die kleding genereert voor mensen met een kleine beurs in Oost Gelre. Kleding die nog prima een tweede ronde mee kan wordt ingezameld en bij de mensen thuisbezorgd. De klanten kunnen vooraf hun maten en voorkeur voor stijl en kleur doorgeven, de juiste kledingstukken worden uitgezocht en kunnen thuis gepast worden.

Door Dinès Quist

Ilse Gebbinck richtte stichting Sunshine op uit idealistisch oogpunt. “Niemand hoeft in oude versleten kleren rond te lopen,” vertelt ze. “Er zijn namelijk meer dan genoeg goede kledingstukken die niet meer gedragen worden en nog prima een tweede ronde meekunnen. Het moet alleen goed verdeeld worden.” Tweedehands kleding verkopen is niets nieuws, maar kleding aan huis bezorgen wel. Met Sunshine dicht Ilse het gat van schaamte bij de mensen die genoodzaakt zijn om kleding te kopen bij tweedehands kledingzaken of bij het Leger des Heils.

Kan iedereen overkomen
“Er hangt ten onrechte een taboe rond armoede”, vertelt Ilse, “want het kan iedereen overkomen, ook hier in Oost Gelre. Toch schamen mensen zich vaak om gezien te worden bij een tweedehands kledingwinkel, of de prijzen zijn zelfs daar te hoog om er voor het hele gezin kleding te kopen. Daarom breng ik de kleding, met een piepklein prijskaartje, bij de mensen thuis. Gewoon met mijn eigen auto, zonder logostickers. Zo wordt voor hen kleding kopen weer leuk.” Samen met haar man Paul en zoon Kevin heeft het drietal de taken verdeeld. Kevin regelt de administratie, Paul houdt zich bezig met de sponsorwerving en pr terwijl Ilse haar liefde voor kleding perfect combineert met het helpen van minderbedeelden.

Voor de kleine beurs
Men kan bij Sunshine terecht voor heren-, dames- en kinderkleding, schoenen, tassen en zwangerschapskleding. “Het is elke keer een soort cadeautje als ik weer een zak kleding openmaak. Ik kan dan niet wachten om er mensen mee blij te maken.” Ilse hoopt in januari van start te kunnen gaan met het rondbrengen van de kleding. Het afgelopen jaar heeft ze al flink wat kleding ingezameld. “Onze zolder, het fietshok en de garage liggen vol met kleren, het wordt tijd dat er wat uitgaat,” vertelt de goedlachse Ilse. “Nu is het zaak dat de mensen ons weten te vinden.”

Wilt u geld of kleding doneren of wilt u gebruik maken van de diensten van Sunshine dan kunt u contact opnemen via: stichtingsunshineog@gmail.com of telefonisch op 06-4215 8666.


www.stichtingsunshineoostgelre.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant