Jord Waalderbos ontwerpt vlag voor Zieuwent
Het ontwerp van Jord Waalderrbos is gekozen voor de vlag van Zieuwent.
Het ontwerp van Jord Waalderrbos is gekozen voor de vlag van Zieuwent.

Jord Waalderbos ontwerpt vlag voor Zieuwent

ZIEUWENT - De officiële presentatie laat vanwege de lockdown nog even op zich wachten maar Zieuwent kan het nieuwe jaar vol trots beginnen. Het kerkdorp beschikt namelijk binnenkort over een eigen vlag. Na een oproep van de Feestcommissie in de plaatselijke uitgave PIOT om een ontwerp te maken voor een eigen vlag, kwamen maar liefst 11 inzendingen binnen. Het ontwerp van plaatsgenoot Jord Waalderbos (19) kwam uiteindelijk met 146 van de 500 stemmen als winnend ontwerp uit de bus.

Door Annekée Cuppers

Jord werd op het idee van de vlag gebracht door een vriend. "We waren samen op het voetbalveld en zagen de oproep op social media voorbijkomen. Mijn vriend zei: Daar moet je aan meedoen. Omdat ik toch al op de computer bezig was met edit-werk voor RKZVC heb ik toen in twee minuten een ontwerp gemaakt en ingestuurd. Eigenlijk was het niet eens zo serieus bedoeld maar het is best nog wel wat geworden. Ik heb niet echt mijn best gedaan om stemmen te werven maar vind het wel leuk dat mijn ontwerp het uiteindelijk geworden is." Het ontwerp van de vlag bestaat uit een combinatie van de Achterhoek vlag en de vlag van Gelderland. In het midden het logo van Zieuwents Belang. "Ik heb ook de naam 'Zieuwent' erbij vermeld omdat sommige mensen het anders misschien niet snappen."

Zo gauw de omstandigheden het toelaten, volgt de officiële ingebruikname van de vlag. Het is nog niet bekend waar en wanneer de vlag in de handel komt.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden