Indy

Indy

Indy

Beste lezers en lezeressen.

Terwijl ik dit schrijf, besef ik hoe ik hiermee mensen uitsluit. Ik weet niet of er al een woord is voor transgender-lezers/transgenderlezeressen, maar zo gauw ik het weet, ga ik het gebruiken.
Maar u begrijpt, wat ook uw genderidentiteit is en welk geslachtskenmerken u ook heeft, ook u heet ik van harte welkom.
Ik doe het maar zo: beste lezers (m/v/tg).

We kunnen het natuurlijk maar over één ding hebben deze week. Vergeet de bestorming van het Capitool, vergeet de lockdown, vergeet de nieuwe straatnamen in Oost Gelre. Maar kijk wel kritisch naar die laatste trouwens.

We kunnen het alleen maar hebben over Mellink. Ik ken haar niet, maar gezien haar op -ink eindigende achternaam zou ze best eens oostelijke wortels kunnen hebben.
Ze heeft in elk geval zelf te lang geen wortel of iets anders lekkers gehad (veel langer dan veertig dagen), want heeft de tijd en energie opgebracht om een genderneutraal kaartspel te ontwikkelen. De 23-jarige studente psychologie zag in dat het feit dat de heer vaak meer waard is dan de vrouw, een subtiele vorm van beïnvloedend seksisme is. Als ik het goed zeg, ik wil me niet meten met deze psychologe in spe.

Ook bij het Achterhoek Nieuws zijn we erg geschrokken van dit bericht. De schellen vielen ons van de ogen. En dat juist nu we sinds enige tijd een heel leuk kaartspel hebben: ‘De boer is troef, ‘t Praothuus kaartspel’. Grappige cartoons, herkenbare Achterhoekse tekstjes. Maar ... ontdekten we te laat: niet genderneutraal.
Er wordt nu druk gewerkt aan een nieuwe, genderneutrale editie. Het zou daarom kunnen dat de komende weken de Groenlose Gids en de Elna wat dunner zijn, want het is alle hens aan dek voor ons genderneutrale kaartspel.

Met dank aan Mellink. Die in plaats van legpuzzels van 2000 stukjes te gaan maken - wat ieder ander met een zo’n zinloos leven als zij zou doen - haar grootse gedachten omzette in iets wat de wereld verandert: een genderneutraal kaartspel.
Het is jammer dat niet slim genoeg is om psychiater te worden, maar slechts psycholoog. Dus mag ze zichzelf geen medicijnen voorschrijven.

Het schiet me net te binnen dat de Groenlose Gids zowel een man of vrouw kan zijn, of iets anders, maar dat Elna wel erg vrouwelijk klinkt. Maar de afkorting Eerste Lichtenvoordse Nieuws- en Advertentieblad leverde nou eenmaal geen Elno op.
Maar ik hou op, want anders begint het slap gelul(!) te worden.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden