5 voordelen van het huren van IT apparatuur
Laptop

5 voordelen van het huren van IT apparatuur

Een thuiswerkplek is erg fijn om te hebben. Door COVID-19 zitten we massaal weer thuis en zijn we aangewezen op de werkkamer (of keukentafel) in ons eigen huis. Het ziet er naar uit dat het nog even gaat duren en daarom is het van belang dat je een fijne thuiswerkplek hebt. Een waar jij productief kunt werken. Daarvoor heb je een aantal basics nodig. In dit artikel vertellen wij je welke 5 je echt niet kunt missen.

Het huren van IT apparatuur is populairder geworden sinds het uitbreken van het coronavirus. De stijging in populariteit heeft te maken met het groot deel thuiswerkende. Dan hebben we het niet alleen over laptops huren (van bijvoorbeeld Flexitrent), maar ook over computerschermen, headphones, werktelefoons en bijbehorende accessoires worden steeds meer gehuurd. Twijfel jij over het huren van IT apparatuur? 

Spreidt de kosten
Wil jij IT apparatuur aanschaffen voor al jouw werknemers, dan kan dat een behoorlijke rekening met zich meebrengen. Nieuw apparatuur kopen is namelijk een flinke inverstering, die je wellicht in problemen kan brengen. Als je IT huurt, dan kun je de kosten verspreiden over een langere huurperiode.

Meer flexibiliteit 

Als je IT huurt kun je zelf de periode bepalen. Dit is extra voordelig als je IT apparatuur nodig hebt voor een bepaalde periode. Zo kun je de apparatuur na de huurperiode gewoon weer inleveren. En als je meer nodig hebt, dan kunt je ook eenvoudig extra apparatuur bijhuren. Handig wanneer je werkt met tijdelijke contracten, projecten of als je werk erg seizoensgebonden is. 

Huur specifieke IT apparatuur
Heb jij een speciaal evenement of project op de planning staan waar jij een specifiek IT apparaat voor nodig hebt? Dan is het huren van IT ook erg handig. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die tablets of VR-brillen nodig hebben voor een beurzen en evenementen. Het is vaak zonde van het geld om deze apparaten aan te schaffen voor een korte periode en relatief weinig gebruik. Wil jij VR-brillen of iPads huren? Ook dan kun je vaak bij een IT verhuurbedrijf (zoals Flexitrent.com) terecht. Heb jij een specifiek programma of bepaalde update nodig? Dan kun je dit laten instellen door het bedrijf. 

Altijd IT apparatuur die up-to-date is
IT apparatuur heeft geen oneindige levensduur. Vaak verouderen deze apparaten snel, door de snelle ontwikkelingen in deze branche. Als je IT apparatuur huurt bij een IT verhuurbedrijf, dan hoef je je hier geen zorgen over te maken; dat is de zorg van het verhuurbedrijf. Deze bedrijven zorgen er altijd voor dat je de nieuwste apparatuur huurt.

Geen reparatie- en onderhoudskosten
Het huren van IT apparatuur heeft verschillende voordelen. Als je IT apparatuur huurt, dan ben je niet verantwoordelijk voor de onderhoudskosten en eventueel benodigde reparaties. Deze verantwoordelijkheid ligt bij het verhuurbedrijf; zij zullen ervoor zorgen dat de IT apparatuur altijd goed werkt. Ook heb je geen kosten voor nieuwe onderdelen, tools of mankracht die nodig zijn voor het onderhoud en de reparatie van jouw IT apparatuur.

Twijfel je tussen IT kopen en IT huren? Hopelijk heeft dit artikel je meer inzichten gegeven in de voordelen van IT huur.

Dit artikel wordt u aangeboden door Flexitrent. Het is niet gemaakt onder verantwoordelijkheid van de redactie van deze uitgave.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden