Duurt te lang

Duurt te lang

De coronacrisis begint echt te lang te duren, geachte lezers. Steeds meer mensen komen in problemen en slaan steeds meer onzin uit. Gelukkig ben ik zelf nog steeds stabiel, maar hoe lang dat nog gaat duren?

Achterhoek Ambassadeurs heeft bedacht dat het een goed idee is om meer Randstedelingen naar de Achterhoek te lokken. Achterhoek Ambassadeurs, met de Achterhoek Raad en Achterhoek Board, is een zeer indirect democratisch samengesteld gezelschap, waarin ook de gemeente Oost Gelre vertegenwoordigd is. Zij starten initiatieven op ten behoeve van de Achterhoek en verdelen geldstromen; dat doen zij in zeer goed verlichte achterkamers, keurig op corona-proof afstand.
Het is natuurlijk helemaal geen goed idee om Randstedelingen over te halen in grotere getale hierheen te komen. Ze moeten hier natuurlijk wel op vakantie komen en hun geld uitgeven. Maar ze kunnen niet goed tegen boerengeluiden en boerengeuren als die langer dan een midweek aanhouden, en ze denken zeer ten onrechte dat André Hazes (senior) een groter artiest is dan Hansi Hinterseer. Ze hebben sowieso te weinig met de Duitse cultuur. Nou weet ik wel dat Hansi een Oostenrijker is, maar dat annexeer ik er maar even bij.
Bovendien: moeten wij zomaar vergeten wat ze ons in die zogenaamde Gouden Eeuw hebben aangedaan? Daarginds maar pronken met nachtwachten enzo, terwijl wij goed waren als gevechts- en bufferzone tegen de Spanjaarden.
Dus, heren en dames van Achterhoek Ambassadeurs: zorg dat Achterhoekers hier blijven en ruil ze niet in voor mensen van onder de zeespiegel. Die drogen hier uit.
Ik wil niet zover gaan om KORS op te richten, maar we moeten alert blijven.

Wie ook te veel tijd hebben in deze coronatijd (en ze hadden al te veel tijd) zijn de beroepsbozen van Kick Out Zwarte Piet, in elk geval wat splintergroeperingen ervan. Ze hebben nu hun pijlen gericht op de carnavalsoptochten en carnavalsoutfits (wie heeft hier een Nederlands woord voor?).
Weliswaar gaat het carnaval dit jaar niet door, maar dat heeft de doorgeslagen KOZP-activisten er niet van weerhouden alvast preventief in actie te komen. Tegen stereotyperingen, racisme (ja, daar is het weer) en culturele toe-eigening. Voor dat laatste ben ik zelf trouwens bang als er te veel Randstedelingen hierheen komen. Stel je voor, een Dordrechtenaar die in Lievelde op klompen gaat dansen. Het kan niet, dat is van ons.

Ook al corona-doorgeslagen was die arts die geïnterviewd werd bij de demo in Amsterdam van tegenstanders van het coronabeleid afgelopen weekend. Nou ja, arts? Een homeopathische arts. Hij wauwelde dat corona niet bestaat en dat er niemand met corona op de IC ligt en dat artsen 20.000 euro per patiënt krijgen. Dat bedrag lijkt me sowieso onwaarschijnlijk, daar moet ik meerdere columns voor schrijven.

Ach, vrijheid van meningsuiting is een groot goed, al gaan sommigen te ver af en toe, kreeg ik van de redactie te horen. Maar een mens kan veranderen, vrijheid van meningsverandering is ook een groot goed. Vrij naar Linda Commandeur. Het duurt te lang, vrij naar Davina Michelle. De rest heb ik zelf bedacht.

Meer berichten
 

Dagelijks het laatste nieuws in je mailbox ontvangen?

Aanmelden