Afbeelding

Jonge, jonge

Algemeen

Het winterse weer heeft toegeslagen. Koning Winter, een vorst met echte macht. Daarom gingen veel basisscholen toch niet direct open na de zoveelste coronathuisonderwijsperiode. Als corona ze niet dicht houdt, dan de sneeuw wel.

Johan Cruyff kijkt tevreden naar beneden: door de coronamaatregelen hoeven er vanwege de sneeuw geen evenementen afgelast te worden. Zoals de carnavalsoptochten komend weekend.
Ook veel testlocaties en vaccinatielocaties zijn tijdelijk gesloten (geweest). Logisch, je kunt hoogbejaarde mensen wel onbeschermd lange tijd in de regen en de wind laten staan, maar in de sneeuw en de vrieskou, dat gaat echt te ver.

JC ziet nog meer: dat het zo koud is, heeft wel voordelen voor het vaccin, of de vaccins. Want die moeten flink gekoeld vervoerd worden. En met deze temperaturen is het zelfs in de wagens waarmee normaal broodjes kroket vervoerd worden, koud genoeg. Nou is er nog het probleem dat de vaccins door de snackwagens te veel door elkaar worden geschud. Maar als de vaccins dan gekoeld en niet te veel door elkaar geschud aankomen én er ook naalden zijn, dan kan er eigenlijk niets meer mis gaan.

Sneeuw is trouwens wit, in tegenstelling tot de meerderheid in Oost Gelre, die is blank. Maar er zijn ook donkere inwoners, zwart klinkt zo raar, roet is zwart, mensen niet. Je gaat het pas zien als je het doorhebt.
Alleen Sneeuwwitje is een uitzondering, maar de naam zegt het al, dat is logisch, aldus Hem.

Ik zie zelf steeds minder, want mijn haren hangen voor mijn ogen nu de kappers al zo lang gesloten zijn. En dan komt het allemaal wel heel dichtbij. Ik wil weer in het kappersspiegeltje aan de wand kijken om te zien wie het best geknipt van het land is. Dat moet Rutte toch ook aanspreken, in zijn boze sprookjeswereld.
Je kunt trouwens wel weer afhalen bij de winkels vanaf deze week. Weest loyaal en haalt lokaal. En bij de snackbars kon het al, en als je geluk hebt wordt de kroket geleverd met mosterd én met een vaccin.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant