‘Verklaring van geen bedenkingen’ voor zonnepark De Zomereiken

Algemeen

OOST GELRE - De hartstochtelijke protesten van PETZ en andere buurtbewoners tegen de komst van het zonnepark aan de Berkenhofweg in Groenlo hebben niet het beoogde resultaat gehad. Dinsdag stemde de gemeenteraad van Oost Gelre in met de afgifte van de zogenaamde verklaring van geen bedenkingen. Dat betekent dat het college kan meewerken aan een omgevingsvergunning Wabo. De ontwerpverklaring van geen bedenkingen wordt, samen met de ontwerp-omgevingsvergunning en een ruimtelijke onderbouwing voor een periode van 6 weken voor iedereen ter inzage gelegd.

Door Kyra Broshuis

Volgens het college voldoet het verzoek van Zonnepark De Zomereiken B.V. uit Doetinchem (Sunvest Ontwikkeling B.V. uit Utrecht in samenwerking met AGEM Ontwikkeling B.V. uit Doetinchem) aan het (door de gemeenteraad vastgestelde) beleid omtrent installaties voor grootschalige hernieuwbare energieopwekking.

Hoofdelijke stemming
Bij de stemming in de gemeenteraad werd er, op verzoek van NLog, hoofdelijk gestemd. Bij zo’n hoofdelijke stemming is ieder aanwezig raadslid dat zich niet van de deelneming aan de stemming moet onthouden, verplicht zijn stem uit te brengen. Vooraf had Ruud Krabbenborg van het CDA al aangegeven niet te stemmen vanwege zijn functie bij AGEM. De tegenstemmers waren Kees Porskamp, Alfred Wopereis en Ellen Dusseldorp van de VVD, Gerard Klein Gunnewiek van de NLog en Jerry van der Meulen van D66. De overige raadsleden Annelies Donderwinkel en Richard Klein Tank van de PvdA, Carla Heming, Niek Bragt, Theo Krabben, Walter Leemreize, Dennis van Loon en René Plaggenburg van het CDA, Fiona Algera en Frank Boschker van de VVD, René Hoijtink, Freek Jansen, José Konings en Ronald Willering van OOG en Paul Wallerbos van OLW stemden voor.

In de gemeenteraad van Oost Gelre zitten 7 CDA-raadsleden, 5 VVD-raadsleden, 4 OOG-raadsleden, PvdA heeft 2 raadsleden en de NLog, D66 en OLW hebben elk 1 raadslid. Het voorstel werd met 5 stemmen tegen en 15 stemmen voor, aangenomen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant